Lektionen idag…

Hej klassen!

 • Fortsätt läs Dvärgen.
 • Fortsätt fundera på hur ni ska göra ett spel av berättelsen.
 • Titta på klippet och fundera på hur man skapar bra karaktärer i spel,

Ge exempel i en kommentar på spel med karaktärer som vi tycker om och vill spela som, varför vill vi? Varför gillar vi?

 

// Jonatan

3 reaktioner till “Lektionen idag…”

 1. Dishonored: Corvo Attano
  Det börjar med att Corvo är ”the royal protector to the empress” men förlorar sitt jobb när tronen blir tagen av någon annan. Då får Corvo ta saker i sina egna händer och blir en vigilante/ assassin.
  Man gillar att spelar Corvo tack vara de händelser som han har gått igenom, och man känner den samma lust för hämnd som Corvo gör. I Dishonored 2 får man valet att spela antingen en ny karaktär eller att vara Corvo igen. Samtidigt som man vill spela den nya karaktären, för att det är nytt, så vill man även spela Corvo eftersom att han är det gamla goda man har spelat igenom med tidigare. Desutom gillar man en karaktär efter ett tag om man har spelat den mycket

  Gilla

 2. I The Witcher 3 spelar man som monsterjägaren Geralt of Rivia. Geralt försöker att hitta sin adoptiva dotter Cirilla, eller Ciri, som just nu är på rymmen från en ond alv kung. Eredin, som kungen heter, vill ha Ciris magiska krafter som har funnits i hennes släkte i åratal. När man spelar spelet så kan man förstå Geralt. Han letar efter sin dotter och gör allt för att hitta henne igen. När man spelar spelet vill man gärna se dom återförenade så spelaren försöker sitt bästa med att hitta dottern och då även få ett bra slut på berättelsen.

  Gilla

 3. Uncharted 3:
  I Uncharted 3 spelar man som skattjägaren Nathan Drake. Nathan Drake och hans affärspartner Victor Sullivan ger sig ut på resa till Rub al-Khali på den Arabiska halvön, på jakt efter den försvunna pelarstaden Iram (Ubar).
  Berättelsen börjar med att Nathan Drake och Victor Sullivan går på en ”deal” i Londons mörkaste gränder. Där de får förhandla om ett handelsavtal med en man vid namn Talbot, som erbjuder massa pengar för en ring som tillhörde Sir Francis Drake, som Drake har haft sedan han var liten. Men Drake och Sully upptäcker att pengarna är falska och avbryter avtalet, vilket Talbot inte tillåter. Talbot ber sina män attackera Drake och Sully.
  När man spelar spelet vill man se vad som händer med Drake och Sully under hela deras äventyr, hur de kommer lyckas att hitta den försvunna pelarstaden och hur de kommer möta Talbot mot deras vägar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: