magisterwernegren

Rekommendationer, Tips, Kommentarer

Hur MNga MåL Har Messi Gjort?

Hur MNga MåL Har Messi Gjort?

Lionel Messi, en av världens mest framstående fotbollsspelare någonsin, har gjort ett imponerande antal mål under sin karriär. Han föddes den 24 juni 1987 i staden Rosario i Argentina och började sin professionella fotbollskarriär i FC Barcelona.

Messi har spelat för Barcelona i över 20 år och har under den tiden varit en avgörande spelare i laget, med sina exceptionella färdigheter och förmåga att göra mål. Han har enastående rekord i målproduktion och har vunnit flera individuella utmärkelser, inklusive Ballon d’Or.

Från och med september 2021 har Messi gjort över 700 officiella mål för FC Barcelona. Detta gör honom till den främsta målskytten i klubbens historia. Dessutom har han gjort över 70 mål för Argentinas landslag.

Messis målsnitt är enastående och han anses vara en av de främsta målskyttarna genom tiderna. Hans tekniska förmåga, snabbhet och förmåga att skapa och avsluta målchanser har gjort honom till en ikon inom fotbollen och hans målrekord kommer förmodligen att vara svårt att slå.

Messis målrekord i La Liga

Lionel Messi är känd som en av världens främsta fotbollsspelare genom tiderna. Under sin karriär har han gjort en imponerande mängd mål i La Liga, den spanska fotbollsligan.

Det totala antalet mål som Messi har gjort i La Liga är otroliga 474 mål. Han har spelat för FC Barcelona under hela sin professionella karriär och har varit en viktig del av laget.

Messi har vunnit det spanska ligamästerskapet, La Liga, många gånger under sin karriär. Han har blivit den främsta målskytten i ligans historia och har satt flera rekord.

Några av Messis viktigaste målrekord i La Liga inkluderar:

 1. Messi är den spelare som har gjort flest mål i en säsong i La Liga. Han slog detta rekord säsongen 2011-2012 när han gjorde otroliga 50 mål. Ett otroligt imponerande bedrift som ingen annan spelare har lyckats uppnå.
 2. Messi är den spelare som har gjort flest hattricks i La Liga. Han har gjort hela 36 hattricks under sin karriär i den spanska ligan.
 3. Messi är den spelare som har gjort flest mål i Barcelona-derbyn mot ärkerivalen Real Madrid. Han har gjort 26 mål mot Real Madrid i La Liga, vilket är ett imponerande antal.

Det är ingen tvekan om att Lionel Messi har gjort ett enormt avtryck i La Liga genom sina imponerande mål och rekord. Hans bidrag till Barcelonas framgångar är oslagbara och han fortsätter att vara en viktig spelare för laget.

Messis målrekord i Champions League

Messi har gjort många imponerande prestationer i Champions League genom åren. Här är några av hans främsta målrekord i turneringen:

 • Messi är den spelare som har gjort flest mål i en enskild säsong av Champions League. Under säsongen 2011-2012 gjorde han hela 14 mål.
 • Genom åren har Messi gjort flest hat-tricks i Champions League. Han har totalt åtta hat-tricks i turneringen.
 • Messi är också den spelare som har gjort flest mål i gruppspelsfasen av Champions League. Han har gjort sammanlagt 69 mål i gruppspelen.
 • Messi är också den spelare som snabbast har nått 100 mål i Champions League. Han gjorde detta på bara 123 matcher.
See also:  Hur Snabbt VXer HåR?

Sammanfattningsvis kan man säga att Messi har satt en rad imponerande målrekord i Champions League, och han fortsätter att dominera turneringen med sin målskytte.

Messis målrekord i Copa del Rey

Lionel Messi, en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, har också imponerat i Copa del Rey. Messi har under åren vunnit den spanska cupen flera gånger med FC Barcelona och har gjort en imponerande mängd mål i turneringen.

Genom åren har Messi gjort följande antal mål i Copa del Rey:

 • 2013-2014: 8 mål
 • 2014-2015: 5 mål
 • 2015-2016: 5 mål
 • 2016-2017: 6 mål
 • 2017-2018: 7 mål
 • 2018-2019: 4 mål
 • 2019-2020: 5 mål

Det innebär att Messi har gjort totalt 40 mål i Copa del Rey under sin karriär.

Detta imponerande målrekord visar på Messis förmåga att prestera på högsta nivå även i turneringar utanför ligaspel. Hans teknik, snabbhet och målinstinkt har gjort honom till en oerhört viktig spelare för FC Barcelona i Copa del Rey.

Messis målrekord för det argentinska landslaget

Lionel Messi är även en framstående målskytt för det argentinska landslaget. Under sin karriär har han gjort flera imponerande prestationer och satt flera rekord för landslaget.

Messi gjorde sitt första mål för det argentinska landslaget den 1 mars 2006 i en vänskapsmatch mot Kroatien. Sedan dess har han gjort över 70 mål för sitt land och är nu den spelaren som gjort flest mål i landslagets historia.

Några av Messis mest minnesvärda mål för Argentina inkluderar hans hattrick mot Brasilien i semifinalen i Copa America 2021 och hans avgörande mål i finalen mot Chile i Copa America 2021, som säkrade Argentinas första internationella titel på 28 år.

Här är några av Messis viktigaste målrekord för det argentinska landslaget:

 • Flest mål totalt: Messi är den spelaren som gjort flest mål för Argentina genom tiderna. Han har överträffat Gabriel Batistuta rekord på 54 mål och fortsätter att utöka sitt eget rekord för varje mål han gör.

 • Flest mål på ett kalenderår: 2012 var ett otroligt år för Messi då han gjorde 12 mål för Argentina, vilket är det högsta antalet mål en spelare gjort på ett enda år för landslaget.

 • Flest mål i Copa America: Under Copa America-turneringen 2021 gjorde Messi 4 mål och blev den spelaren som gjort flest mål för Argentina i turneringen. Han passerade därmed Gabriel Batistutas tidigare rekord på 13 mål.

Messis målrekord för det argentinska landslaget är en imponerande bedrift och visar på hans betydelse som en av de bästa spelarna i Argentinas fotbollshistoria.

Messis bästa säsong i fråga om mål

Messi är känd för att vara en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han har haft många framgångsrika säsonger där han har gjort en otrolig mängd mål. En av hans bästa säsonger i fråga om mål var säsongen 2011/2012.

Under säsongen 2011/2012 gjorde Messi otroliga 73 mål i alla tävlingar. Detta var en ny rekord för antalet mål på en säsong. Av dessa 73 mål gjorde Messi 50 mål i La Liga, vilket också var ett nytt rekord för flest mål i en spanska ligan. Han gjorde också 14 mål i Champions League, 3 mål i Copa del Rey, 3 mål i Supercopa de España och 3 mål i FIFA Club World Cup.

See also:  Hur Gammal R FröKen Snusk?

Denna säsong var en av de mest framstående i Messis karriär. Han visade sin otroliga förmåga att göra mål och bidrog i stor utsträckning till FC Barcelonas framgångar under säsongen. Hans prestationer hjälpte också till att han och hans lagkamrater vann La Liga, Copa del Rey och UEFA Super Cup den säsongen.

Det är ingen tvekan om att säsongen 2011/2012 var Messis bästa i fråga om mål. Hans prestationer och rekord kommer förbli en del av fotbollshistoria för alltid.

Messis mest minnesvärda mål

1. Målet mot Getafe, 2007

1. Målet mot Getafe, 2007

Detta mål kallas ofta ”Messis Maradona-mål” och anses vara ett av hans bästa. Under en match mot Getafe dribblade Messi förbi hela Getafe-laget och avslutade med ett snyggt mål.

2. Målet mot Real Madrid, 2011

I en av de mest klassiska Clásico-matcherna någonsin gjorde Messi ett fantastiskt mål mot rivalerna Real Madrid. Han lobbade bollen över målvakten Iker Casillas och säkrade en viktig seger för FC Barcelona.

3. Målet mot Bayern München, 2015

Detta mål kom i den första matchen av UEFA Champions League-semifinalen mellan Barcelona och Bayern München. Messi dribblade förbi flera försvarare och avslutade med ett precist skott i nättaket.

4. Målet mot Athletic Bilbao, 2015

I finalen av Copa del Rey 2015 gjorde Messi ett minnesvärt mål mot Athletic Bilbao. Han dribblade förbi flera försvarare och avslutade med ett hårt skott i mål.

5. Målet mot Manchester United, 2009

5. Målet mot Manchester United, 2009

I finalen av UEFA Champions League 2009 gjorde Messi ett viktigt mål mot Manchester United. Han avslutade med ett kraftfullt skott som passerade målvakten och säkrade segern för Barcelona.

Dessa är bara några exempel på Messi’s fantastiska mål under hans karriär. Han har gjort många minnesvärda och spektakulära mål som har cementerat honom som en av världens bästa spelare genom tiderna.

Messis framtidsutsikter för att slå fler rekord

Lionel Messi är redan en av de främsta fotbollsspelarna genom tiderna och har slagit flera rekord under sin karriär. Men frågan är, kan han fortsätta att slå fler rekord? Här är några av Messi’s framtidsutsikter för att slå fler rekord.

1. Flest mål i en klubbkarriär

Medan Messi har gjort otaliga mål för Barcelona, ​​kan han möjligen fortsätta att öka sin målstatistik ännu mer. Just nu har han över 600 mål för Barça, men det är möjligt att han kan nå ännu högre höjder innan han går vidare till nästa kapitel i sin karriär.

2. Flest mål i en kalenderår

Ett annat rekord som Messi kan ha ögonen på är att slå sitt eget rekord för flest mål i en kalenderår. År 2012 satte han sitt nuvarande rekord med otroliga 91 mål på ett år. Det skulle vara imponerande om han kunde överträffa det och slå ett ännu högre tal.

See also:  Hur MNga Muslimer Finns Det I Sverige?

3. Flest Ballon d’Or-titlar

Medan Messi redan har vunnit flera Ballon d’Or-titlar, kan han fortfarande ha chansen att slå ännu fler rekord för flest vunna titlar. Just nu delar han rekordet med Cristiano Ronaldo med fem titlar. Om han fortsätter att leverera imponerande prestationer kan han mycket väl öka sin total till sex, sju eller till och med fler titlar.

4. Flest assists i en klubbkarriär

Messi är också en fantastisk målgörare, men han är också en talangfull framspelare som ofta hittar sina medspelare med precisa passningar. Han är redan bland de bästa när det gäller att ge assist, men han kan fortfarande öka sitt försprång och sätta ett ännu svårare rekord för andra att slå.

Sammanfattningsvis har Lionel Messi redan lyckats slå flera rekord under sin karriär, men det ser ut som om han fortfarande har mycket mer att erbjuda. Med sin fantastiska teknik, målinstinkt och speluppfattning kan han fortsätta att förbättra sina statistiker och sätta nya rekord som kommer att vara svåra att slå. Framtiden ser ljus ut för Messi och vi kan förvänta oss att se honom fortsätta att skriva historia inom fotbollen.

Andra historiska målgörare inom fotbollen

Pelé

Pelé är en av de mest kända och framstående fotbollsspelarna genom tiderna. Han spelade för det brasilianska landslaget och klubblaget Santos under sin karriär och gjorde sammanlagt 1 283 mål på 1 366 matcher. Pelé vann tre världsmästerskap med Brasilien och blev utsedd till Århundradets fotbollsspelare av FIFA.

Gerd Müller

Gerd Müller var en tysk fotbollsspelare som spelade för Bayern München och det tyska landslaget. Han är känd för sin förmåga att göra mål och gjorde totalt 1 419 mål på 1 412 matcher under sin karriär. Müller vann både VM och EM med Tyskland och blev utnämnd till Europas bästa spelare år 1970.

Ferenc Puskás

Ferenc Puskás var en ungersk fotbollsspelare som spelade för både det ungerska landslaget och klubblaget Real Madrid. Han gjorde 746 mål på 754 matcher under sin karriär. Puskás vann tre Europacupen med Real Madrid och vann också en silvermedalj i VM med Ungern.

 • Andra framstående målgörare inom fotbollen inkluderar:
  • Josef Bican
  • Romário
  • Ferenc Deák
  • Hugo Sánchez

Dessa spelare har alla bidragit till att forma fotbollens historia genom sina mål och sina prestationer på planen.

Fråga-och-svar:

Vilket år gjorde Messi sitt första mål som professionell fotbollsspelare?

Messi gjorde sitt första mål som professionell fotbollsspelare år 2005.

Vilket lag har Messi gjort flest mål mot?

Messi har gjort flest mål mot Sevilla, totalt 37 mål.

Vilken är den bästa målsäsongen för Messi hittills?

Den bästa målsäsongen för Messi var säsongen 2011-2012 när han gjorde otroliga 73 mål i alla tävlingar.