Urval av textutdrag ur era PM

Nina Ruthström på Litteraturmagazinet (21 oktober 2012) håller inte alls med den bild som hon fått uppmålad för sig.

 

Nina Ruthström litteraturmagazinet.se (21 oktober 2012) framför i sin artikel med omdömet och även rubriken ”En tramsig skräpbok – men likväl en ligguppvärmare”.

 

Medan Ravini tycker att boken är och förblir en klassisk utvecklingsroman om kvinnliga emancipation.

 

Nina Ruthström litteraturmagazinet.se (21 oktober 2012) framför i sin artikel med omdömet och även rubriken ”En tramsig skräpbok – men likväl en ligguppvärmare”. Efter Ruthström stora förhoppningar om den nya omtalade erotiska storsäljaren blev hon minst sagt besviken när hon gav sig in läsandet.

 

 

Budskapet, att sätta BDSM på kartan, menar Ruthström är en dålig representation av BDSM. Ruthström anser att det är en förlegad syn av BDSM som representeras som anhängare inte skulle hålla med om.

 

 

 

I den första recensionen ”En tramsig skräpbok – men likväl en ligguppvärmare” av Nina Ruthström i litteraturmagazinet.se (21 oktober 2012) beskriver Ruthström boken väldigt negativt på ett flertal punkter. Hon börjar med att kritisera beskrivningen av huvudkaraktären som en stark kvinna som författaren gav i en intervju. Ruthström beskriver istället huvudkaraktären som en ”helig jungfru” och att hon egentligen är en svag karaktär som hela tiden tvivlar på sig själv och aldrig är snäll mot sig själv.

 

 

Dessa recensioner visar hur boken har mottagits och tolkats av de svenska litteraturkritiker,bestående av kvinnor. Ruthström och Rivani håller med om att språket används dåligt, som visas genom upprepningar och onödiga preciseringar samt att Olsson anser svordomarna användes i fel situationer. Samtliga kritiker anser att det finns brister i berättelsen, Rivani och Olsson tycker att det var osannolika händelser som skedde i boken. Kvinnans framställning i boken uppfattar Rivani som en bra representation av kampen om jämställdhet men det får Ruthström att bli illamående på grund av Greys maktspel på Anastasia medan Olsson anser att det kan vara skönt att bli omhändertagen och slippa jobbiga valsituationer. Sexscenerna råder det delade meningar om, något som Ruthström anses vara intressant får Olsson att gäspa. Det faktum att kritikerna har tolkat och förstått boken på olika sätt kan vara anledningen till bokens framgångssaga. Bokens innehåll består av flera ingredienser som samtliga kritiker kan tycka att någon ingrediens är underhållande, smaskig eller åtminstone skrattretande.

 

Olsson konstaterar att det kan vara skönt att slippa alla valsituationer i livet och slippa att grubbla över om man har gjort rätt val i livet

 

 

Avslutningsvis så måste jag erkänna att frågan är svårbesvarad eftersom tre recensenter inte representerar alla svenska litteraturkritikers åsikter men jag kan med stor sannolikhet säga att åtminstone dessa tre kritiker tycker bra om, i alla fall delar av boken, om än av olika anledningar.

 

Notera även

historian – berättelsen

vårat – vårt

de – dem

sin – hans

Presentera frågan

En tanke på “Urval av textutdrag ur era PM”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: