Web junkie

Kina är det enda land i världen som klassar internetberoende som en sjukdom. Web Junkie ger oss en inblick i den behandling som används vid kinesiska rehabiliteringskliniker, där ungdomar ska avvänjas från sitt beroende.

UPPGIFTENS SAMMANHANG
Du arbetar för tidskriften Tevetidningen. På redaktionen till Tevetidningen så vet ni att SVT kommer att visa dokumentären Web Junkie. Ni vill haka på debatten om internetberoende och ta ställning!

Ni har bestämt på redaktionen att ni vill utgå från distinktionen mellan lycka och mening, dvs utifrån skillnaden mellan att göra saker för att de känns bra, är kul eller ger en kick och att göra något för att det känns relevant, viktigt, angeläget eller meningsfullt på djupet av en person.

Läs denna artikel för att fördjupa tankegången.

Och denna artikel.

UPPGIFTENS INSTRUKTION
På Tevetidningen vill ni dra uppmärksamhet till dokumentären och ni vill delta i debatten om internetberoende. För att läsarna ska fatta vad dokumentären handlar om så har ni kommit överens om att man behöver beskriva dokumentärens innehåll i artikeln. Det är dock viktigt att läsarna förstår vad du och redaktionen tycker om internetberoende och hur man bör hantera det.

Tänkbar generell mall för uppsatsen 

  1. Rubrik
  2. Presentation/beskrivning av dokumentären
  3. Din reaktion
  4. Stort plus om du anknyter till en annan källa i din artikel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: