13 reaktioner till “Stilövning”

 1. Omskrivning fabel till verklighet

  Den gråa sensommar himmelen och den svala, svaga vinden kändes genom overallerna. Borta matchen mot liga ettan skulle bli svårare och både tränarnas och spelarnas syner var nedlåtna då de gick mot omklädningsrummet. Hemmalagets supportrar gled med blickarna över alla bortalagets spelare medan de tyst pratade och skrattade om hur enkel matchen skulle bli. Vattnet i omklädningsrummet var kallt och värmen hade inte ännu ställts om för höstens temperaturer. När spelarna vankade ut på plan för att värma upp såg de hemmalagets support och sina tränares misstro och skuggan för deras ögon mörknade. När domarn tillslut blåste för matchstart så ropade hemmalagets kapten ”Vi leker med dem tills slutet” hånande. Matchen fortsätter och slutet närmar sig. Genom hela matchen har bortalaget blivit helt utspelade. Hemmalaget missar mål med flit och rör sig med snabba rörelser genom bortalagets försvar. Tid efterfrågas och domarn nämner att de sista två minuterna har startat. Hemma laget bestämmer sig för att avsluta matchen. Sen händer det otroliga. En i försvaret lyckas bryta attacken i sista sekund och skjuta upp bollen mot hemmalagets tomma planhalva, alla hade sprungit ner för att håna när målet tillslut gjordes. En ensam forward står ensam kvar uppe, tar bollen och rullar den in i mål. Domaren blåser för matchslut.

  Gilla

 2. Haren som sprungit ifrån skuggan och de allra häftigaste av orkaner blev utmanad till löptävling av stadens äldsta invånare, Sköldpaddan.

  (Ah inte kommit längre än så)

  Gilla

 3. Det var en varm sommardag och solen stod helt still på himlen och gassade ner på landskapen. Dagen som väntade att ske skulle nämligen vara en väldigt händelse full dag.

  (sköldpaddan haren till bilkrocks stilen)

  Gilla

  1. Fortsättning

   Kråkan, som var på flyg genom skogen, hade precis ätit sig mätt på blåbär. Kråkan, som aldrig hade skadad något levande, var på ett gott humör. Det var nämligen så att en gammal dam skulle komma och kasta frön. Vid denna tid varje vecka kom hon för att göra sig av med dem, och då var kråkan alltid där. Han var inte glupsk, han hade barn hemma att mata. Just då,

   Gilla

 4. Det är en varm och solig dag, folket står ute och jublade inför nästa tävling. Sköldpaddan tittar in i spegeln och är nervös inför matchen mot haren.

  Gilla

 5. Det var matchen som alla visste var klar på förhand. Matchen mellan tvåan i totalrakningen, tennisspelaren Bender Bocko mot den 102:a rankade spelaren Greg Wheek. Bocko hade sen förmiddagen suttit på en uteservering med sitt kompisgäng och druckit lite öl och ätit mat. Wheek hade laddat upp sen tidig morgon med en lång promenad och två ordentliga måltider, han var laddad som aldrig förr.
  Speakern läser upp spelarnas namn och ranking och Bocko som är publikens favorit får all deras kärlek medan när Wheeks namn läses upp så

  Gilla

 6. Solen reser sig upp från horisonten, jubel och skratt hörs ekande genom skogen och Sköldpaddan äter sin äggmacka och dricker sitt te innan uppvärmningen för loppet. Haren som ligger och njuter av sin säng har slagit väckarklockan på snooze ett dussintal gånger.

  Gilla

 7. Omskrivning fabel till verklighet – Omskrivning med detaljer

  Den gråa sensommar himmelen och den svala, svaga vinden kändes genom overallerna. Borta matchen mot liga ettan skulle bli svårare och både tränarnas och spelarnas syner var nedlåtna medan de gick mot omklädningsrummet. Hemmalagets supportrar gled med blickarna över alla bortalagets spelare medan de tyst pratade och skrattade om hur enkel matchen skulle bli. De blåa och röda vattenkranarna i omklädningsrummet var båda kalla och värmen hade inte ännu ställts om för höstens temperaturer. När spelarna vankade ut på den gröna konstgräsplanen för att värma upp såg de hemmalagets supportrar vifta med flaggor och skrika sina hejaramsor. Deras tränares misstro syntes precis under deras svarta neddragna mössor och skuggan för spelarnas ögon mörknade. När domarn tillslut blåste för matchstart så ropade hemmalagets kapten ”Vi leker med dem tills slutet” hånande. Matchen fortsätter och slutet närmar sig. Genom hela matchen har bortalaget blivit helt utspelade. Den vit-svarta bollen rör sig sömlöst mellan hemmalagets fötter och de missar mål med flit och rör sig med snabba rörelser genom bortalagets försvar. Tid efterfrågas utav spelare med rosiga kinder och domarn nämner att de sista två minuterna har startat. Hemma laget bestämmer sig för att avsluta matchen. Sen händer det otroliga. En i hemmalagets försvaret lyckas bryta attacken i sista sekund med en glidtackling. De svarta gummit från planen reser sig från planen medan försvararen glider. Han tar sig upp och skjuter upp bollen mot hemmalagets tomma planhalva, alla hade sprungit ner för att håna när målet tillslut gjordes. En ensam forward står ensam kvar uppe, tar bollen och rullar den in i mål. Domaren tar upp sin röda visselpipa och blåser för matchslut.

  Gilla

 8. Det är en varm och solig dag, folket står ute och jublade inför nästa tävling. August tittar in i spegeln och är nervös inför matchen mot mästaren i kapplöpning Max. Klockan ringde högt och länge, Max gick ut med glädje och är spänd inför matchen. August är fortfarande kvar inne i rummet, tittar hastigt runt omkring sig och skakar sina ben. Plötsligt slutade han att skaka sig och såg ut mot dörren med bestämda ögon. När August gick ut började folket skratta åt honom för hans… (fortsätter senare)

  Gilla

 9. Kråkungen fick i uppdrag av sin moder att flyga genom skogsdungen och hitta en av de skimrande stenarna modern hade gömt. Kråkungen såg detta som ett roligt äventyr och modern såg det som en lärande uppgift. Kråkungen flög ut ur skogsdungen med en spänning i magen. Kråkungen fick sällan uppgifter från kråkmamman, speciellt inte sånna äventyr som detta var. I andra änden av skogsdungen satt en uggla och ruva. Han var en gammal uggla som var respekterad och omtyckt av många. Den gamla ugglan bestämde sig för att se sig omkring skogen han flugit runt i sedan barnsben. När ugglan flyger förbi ett träd kommer den lilla kråkungen i full fart. Den gamla ugglan har inte tid att stanna eller ens sakta ner. De två fåglarna flyger rätt in i varandra och den lilla kråkungen faller ner till marken med en duns. Den gamla ugglan, som knappt kände av smällen, flyger snabbt ner till ungen men ungen har redan slutat andas.

  Gilla

 10. Att krossa en leksak
  Det är en solig dag, kattungarna och valparna leker runt tillsammans under solens värme med sina vänner men en ensam kattunge sitter under skuggan långt ifrån dem andra och gosar med sin favoritleksak som liknar en orange katt. Vad den ensamma kattungen inte vet är att om tio minuter kommer ungen att aldrig få se sin gosiga leksak någonsin igen. Valparna och de andra kattungarna har aldrig förstått den ensamma kattungen, varför sitter katten så långt ifrån oss andra och väser när vi närmar oss. Det är dags att få kattungen att lämna sin dumma kattleksak och leka med oss istället tänkte valparna och kattungarna. Medan gänget smög sig mot kattungen så tänkte katten om vem som gav leksaken.

  Gilla

 11. Den oförsiktiga zebran

  Jag och min flock var en dag ute på vandring. Det var varmt, torrt och jag såg inte vatten på långt håll. Jag minns inte senaste gången jag drack något alls och jag kände hur detta bara skulle bli för mycket. Mamma hade berättat att flocken var tvungen att hålla sig bort från skogen där vattnet fanns för vid vattnet fanns faror. Tiden gick och jag blev tröttare och tröttare. Vid ett litet träd mitt ute på savannen vilade vi. Jag blickade ut mot skogen och drömde mig iväg. Då såg jag det. Strax utanför skogsmynning fanns en oas. Vatten tänkte jag, ljuvt svalkande vatten. Sakta och tyst smet jag iväg från min flock som numera sov under trädet. Väl framme var känslan av vätska som rann ner i halsen och den svalkande och uppfriskande känslan som vattnet tillförde så överväldigande att jag tappade mitt fokus. Det sista jag minns är en sprängande värk runt min nacke och blod som sprutade åt alla håll.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: