Bearbetning av första stycket

 

Utkast 1

Kriminalitet

Är det inte fel att ungdomar börjar introduceras till mord, vapen, våld och droger. Finns det inga lösningar som kan ändra situation, finns det inga andra val för ungdomarna. Hur kan man ändra på det och vad är orsakerna till att vissa ungdomar tar den kriminella vägen i livet medans andra tar den icke illegala vägen i livet. Vad är problemet och hur kan vi lösa det. Frågeställning: Hur kan vi hindra ungdomar från att umgås med kriminala grupper.

Utkast 2

Varje dag kan vi läsa om grova brott som begås i våra storstäder[1]. Det är ofta i förorterna som brotten verkar ske. Det talas om Rosengård, Hammarkullen och Botkyrka. I nyheterna kan vi läsa att det ofta är unga män som begår brotten. Det finns till och med de som påstår att polisen kan vara rädd för att åka på larm där. De unga växer upp i en miljö i dessa förorter som gör att de begår brott. Det kan bero på skolan och på vuxna, kanske på arbetslösheten – men det beror också på att de unga påverkas av äldre kriminella som verkar i förorterna. Hur kan vi ta tag i detta: hur kan vi hindra ungdomar från att umgås med äldre kriminella så att de blir rekryterade till kriminella organisationer?

 

Hur kan vi hindra att unga rekryteras till kriminella gäng?

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: