Posta igen

Posta rapporten igen!

Instruktion:

 1. Läs din rapport igen!
 2. Förstår du dig själv? Ge mer info som du tycker behövs.
 3. Hur är stavning och styckeindelning. Texten bör bestå av 6-7 ungefär lika stora stycken. Det sista ska innehålla förslag om hur utredningen kan gå vidare.
 4. Läs en (1) lång rapport som din klasskompis skrivit.
 5. Skriv om din rapport och posta nedan!

19 reaktioner till “Posta igen”

 1. Theodor

  För att utredningen ska fortsätta måste vi gå tillbaka till brottsplatsen och ta vittnesmål och ta en titt i klubbens övervaknings kamrarna och se så att den man som har blivit slagen och den mannen slog talar sanning och inte ljuger. Poliser gillar inte när misstänkta ljuger för att dem vill kanske att det skulle vilja få ett snabbt slut på detta så att poliserna kan försöka lösa andra saker. Som polis ska man också ta vittnesmål från andra som var i samma byggnad som offret i fall dem såg vad som hände så kan dem också gör en upp en bild på vad som har hänt om. Som polis borde man också säkra lätta saker som fingeravtryck eller annat som kan knytta den misstänkta till brottet. Men man ska aldrig sätta den fel misstänkta i fängelset för då tappar allmänheten. Polisen måste också fråga sig själv varför detta har hänt och vad som gjorde att personen gjorde det. Man måste ha

  Gilla

 2. 2017-10-20 Misshandel,Kairos Bar

  Vi får in flera rapporter angående misshandel som skett utanför en bar nere i Stockholm central södra, när vi anländer till platsen har den misstänkta gärningsmannen flytt från platsen till fots, patruller åker runt området för att försöka leta rätt på den misstänkta gärningsmannen.

  Edvin Åkesson är den misshandlade enligt vittnen på platsen, när vi tar imot hans vittnes mål så uppger han att Mannen bär på en svart dunjacka, ljust och är ungefär 1.80cm.

  Johan Cae Cheng uppger att gärningsmannen har ryckt av hans örhänge och kallat honom för bög, Johan uppger samma rapport som Edvin,

  Vi spärrar av platsen och ringer efter en ambulans vi ser till att få med oss en bild av mannen med hjälp av övervaknings kameror som sitter inne i baren.

  Vi tar med oss vittnens, vittnesmål och säger till att vi kommer hämta dom närmare på ett förhör, vi åker till stationen och skriver en fullständig rapport om händelsen.

  Gilla

  1. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 201x-xx-xx

   Inledning
   Vi får in flera rapporter angående misshandel. Den ska ha skett utanför en bar i Stockholm på söder.

   Frågeställning
   Vad hände egentligen utanför Kairos i fredags?

   Bedömning av händelsen
   Edvin Åkesson är den misshandlade. När vi tar emot hans vittnesmål så uppger han att mannen bär på en svart dunjacka, har ljust hår och är ungefär 180 cm.

   Åkesson uppger att gärningsmannen har ryckt av hans örhänge och kallat honom för bög. Slagsmålet ska ha skett utanför restaurangen.

   Paul Svensson uppger att han blivit misshandlad även han. Birgitta Halldén ser ett slagsmål utanför restaurangen. Hennes vittnesmål skiljer sig lite från de andras. Halldén har dock vissa detaljer i sitt vittnesmål som påminner om delar av Åkessons. Bägge har sett…

   Förslag på vidare utredning
   Vi behöver låta Åkesson, Halldén och Svensson få se foton på Åkesson och Svensson i en fotokonfrontation med valmöjligheter. Vi kan också…

   Gilla

 3. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2010-06-19

  3 personer har anmält en händelse
  Edvin Åkesson – Offer
  Paul Svensson – Offer
  Birgitta Haldén – Vittne

  Åkessons sida
  Edvin Åkesson berättade att någon hade kallat hans kompis Johan ”bög” och dragit ut en ring ur hans öra och därför gick Åkesson upp till Paul Svensson och frågade om det var han som hade gjort det, utan tvekan knockade Paul Svensson ut Åkesson och sprang iväg som en jude på en motorväg

  Svenssons sida
  Han var ute och rökte när Åkesson gick upp till han och var ilsken, röd i ögonen Åkesson tog tag i Svenssons jacka fast han tog sig loss, de båda ramlade fast Svensson sprang iväg och ingen såg han efter det

  Haldéns sida
  Hon var påväg hem när hon gick förbi kairos och såg 2 karlar bråkas, efter ett tag fick en av de ett slag i ansiktet och
  sprang iväg

  Som vi kan se ger båda offren 2 olika sidor och därför måste vi kolla på vittnet som inte var med i slagsmålet har att säga. Hon säger att hon såg ett slag och den ända som beskrev ett slag i sin beskrivning var Åkeson och därför är han i det klara.. eller är han?.

  I Svensons beskrivning beskriver han att de bråkade, båda ramlade till marken och han lyckades spinga iväg, fast om vi kollar nogare så säger han att Åkeson är ungefär 180 cm med blont (ljust) hår vilket Haldén beskrev, Haldenén kunde lätt ha sett fel, hon kanske trodde att det var ett slag fast igentligen en putt.

  Det är inte säkert vem det är som talar sanning men enligt mig just nu skulle jag säga all Åkeson är mest trovärdig. Vi måste hitta flera vittnen som kanske såg händelsen och be de beskriva exakt vad de såg.

  Gilla

  1. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2010-06-19

   3 personer har anmält en händelse
   Edvin Åkesson – Offer
   Paul Svensson – Offer
   Birgitta Haldén – Vittne

   Åkessons sida
   Edvin Åkesson berättade att någon hade kallat hans kompis Johan ”bög” och dragit ut en ring ur hans öra och därför gick Åkesson upp till Paul Svensson och frågade om det var han som hade gjort det, utan tvekan knockade Paul Svensson ut Åkesson och sprang iväg som en jude på en motorväg

   Svenssons sida
   Han var ute och rökte när Åkesson gick upp till han och var ilsken, röd i ögonen Åkesson tog tag i Svenssons jacka fast han tog sig loss, de båda ramlade fast Svensson sprang iväg och ingen såg han efter det

   Haldéns sida
   Hon var påväg hem när hon gick förbi kairos och såg 2 karlar bråkas, efter ett tag fick en av de ett slag i ansiktet och sprang iväg

   Som vi kan se ger båda offren 2 olika sidor och därför måste vi kolla på vittnet som inte var med i slagsmålet har att säga. Hon säger att hon såg ett slag och den ända som beskrev ett slag i sin beskrivning var Åkeson och därför är han i det klara.. eller är han?.

   I Svensons beskrivning beskriver han att de bråkade, båda ramlade till marken och han lyckades spinga iväg, fast om vi kollar nogare så säger han att Åkeson är ungefär 180 cm med blont (ljust) hår vilket Haldén beskrev, Haldenén kunde lätt ha sett fel, hon kanske trodde att det var ett slag fast igentligen en putt.

   Det är inte säkert vem det är som talar sanning men enligt mig just nu skulle jag säga all Åkeson är mest trovärdig. Vi måste hitta flera vittnen som kanske såg händelsen och be de beskriva exakt vad de såg.

   Gilla

 4. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2015-11-02

  Edvin Åkesson – Offer
  Paul Svensson – Offer
  Birgitta Halldén – Vittne

  Ett misshandel har skett i Kairos bar och disco 1 skadad gärningsmannen är icke funnen än. 3 människor som brottet har berört berättar sin sida av vad som hänt:

  Edvin Åkesson(offer)
  Edvin Åkesson var på Kairos bar och disco för att fira att hans kompis Johan hade fyllt år. Klockan var cirka 11 när Edvin bestämde sig för att det börjar bli sent och när han rör sig mot ytterdörren ser han Johan som är ledsen. Johan berättar att han blivit kallad bög och att en främling hade slitit i hans öra. Edvin blir genast arg och möter upp killen som just blivit utpekad av Johan. Edvin blir bemött av ”far till helvete” och ”gå om du är rädd om livet” från mannen. Edvin säger att mannen ska säga det till polisen om han törs. Åkesson får då genast ett kraftigt slag mot ansiktet och faller mot marken.

  Paul Svensson(offer)
  Paul Svensson berättar att han var vid Kairo bar och disco för att ta några öl. När Paul till sist var klar och skulle röra sig hemåt berättar han att det kommer fram en man som säger att han ska ”passa sig jävligt noga” Paul tror att killen var förbannad och full under situationen. Plötsligt tar mannen tag i Pauls jacka med bägge händerna. Paul Svensson blev genast rädd och slår ut med armarna vilket gör så att bägge personerna halkar till. Då tar Paul Svensson chansen att springa därifrån.

  Birgitta Halldén(vittne)
  När Birgitta var ute och gick med hunden får hon syn på ett slagsmål som händer exakt bredvid henne utanför Kairos bar och disco. Det börjas med att de 2 börjar brottas men rätt så omedelbart får den ena ett slag mot huvudet och faller snabbt mot marken, säger hon. Därefter springer gärningsmannen i fullfart hon berättar att mannen var cirka 180 cm lång, hade blont hår och bar på en svart jacka.

  Sammanfattning
  Konstapeln det jag vill att ni ska göra är att förhöra Paul Svensson eftersom Birgitta Halldéns beskrivning på gärningsmannen matchar på hur Paul ser ut. Jag tycker också du borde kolla vad kamerorna såg så man får mer detaljerad information om vad som verkligen har hänt. Du måste också tänka logiskt, Edvin Åkesson fick stryk och åkte in på sjukhuset så jag tror inte det är han som är gärningsmannen då han aldrig begått ett brott förut. Att begå brott för Paul Svensson är ingen ny sak utan han har gjort det förut. Beskrivningen matchar inte helt Paul Svensson då han är rödhårig och 185 cm lång men små detaljer som gärningsmannen hade svart jacka kan leda till att det var Paul endå eftersom han bar en svart jacka, så jag tycker du borde kolla om det var fler vittnen på plats och om dem kan göra en beskrivning på gärningsmannen.

  Men helt klart börja med att förhöra den mest misstänkte Paul Svensson, kolla kamerorna och fråga flera vittnen.

  Gilla

 5. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2017-10-23

  Flera personer har anmält misstanke om brott. Brottmisstaken gäller misshandel.

  Edvin Åkesson berättade att han var på Kairos bar och disco med sina vänner.
  Åkesson berättade att han var på väg hem från baren och då kom hans vän Johan fram till honom och berättade att han blev förolämpad av en annan man, som sedan tog hans örhänge därefter.

  Edvin Åkesson går ut från baren och får syn på mannen som Johan ansåg att han blev förolämpad av och som stal hans örhänge.
  Då gick Åkesson mot mannen i blå skjorta och kort, brunt hår som hans vän Johan berättade för honom. Då han kontaktade polisen.

  Edvin Åkesson gick fram till mannen och frågade ifall han förolämpade och tog hans väns örhänge.
  Mannen bad Åkesson att gå därifrån på ett aggressivt sätt.
  Åkesson sa till honom att stanna tills polisen kommer.
  Sedan får Åkesson ett slag mot ansiktet som gör så att han föll till marken och slår huvudet illa.

  Detta stämmer in på Birgitta Halldéns vittnesmål.

  Halldén berättade att hon var ute och såg två karlar som står och talar med varandra. Sedan återberättar hon händelsen som Edvin Åkesson berättade till oss. Att det var en lång man runt 1,80 och hade ljust hår som då gav sig till attack mot den andra mannen.

  Det verkar som att Edvin Åkessons och Birgitta Halldéns vittnesmål stämmer ihop.

  Paul Svensson påstår att han blev attackerad och föll ner på marken som ledde till att hans jacka gick sönder och han fick skrubbsår på sin hand.
  Personen som attackerade honom var runt 1,80 och har ljust hår.

  Fortsättning på hur utredningen ska ske:

  Vi borde lägga mer detalj på skador när den mannen som föll mot marken har kvar några sår och ifall kläderna är slitna.

  Flera personer borde delta och berätta vad som hände under den dagen. Jag tycker att vi ska fråga Edvin Åkessons vän om mer frågor och få höra från hans perspektiv.
  Vi ska även se Edvin Åkessons öronsnibb för skadan som den där killen drog av örhänget på.

  Edvin Åkesson måste bekräfta ifall han har ljust eller mörkt hår, och hans längd måste även vi fråga Edvin Åkesson.

  Detta underlättar utredningen på ifall det var den killen som gav sig till attack mot Edvin Åkesson. (Alltså bekräftelse på att det var samma person).

  Gilla

 6. (Förbättrad)

  Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2015-11-02

  Edvin Åkesson – Offer
  Paul Svensson – Offer
  Birgitta Halldén – Vittne

  Ett misshandel har skett i Kairos bar och disco 1 skadad gärningsmannen är icke funnen än. 3 människor som brottet har berört berättar sin sida av vad som hänt:

  Edvin Åkesson(offer)
  Åkesson var på Kairos bar och disco för att fira att hans kompis Johan hade fyllt år. Klockan var cirka 11 när Edvin bestämde sig för att det börjar bli sent och när han rör sig mot ytterdörren ser han Johan som är ledsen. Johan berättar att han blivit kallad bög och att en främling hade slitit i hans öra. Edvin blir genast arg och möter upp killen som just blivit utpekad av Johan. Edvin blir bemött av ”far till helvete” och ”gå om du är rädd om livet” från mannen. Edvin säger att mannen ska säga det till polisen om han törs. Åkesson får då genast ett kraftigt slag mot ansiktet och faller mot marken.

  Paul Svensson(offer)
  Svensson berättar att han var vid Kairo bar och disco för att ta några öl. När Svensson till sist var klar och skulle röra sig hemåt berättar han att det kommer fram en man som säger att han ska ”passa sig jävligt noga” Svensson tror att killen var förbannad och full under situationen. Plötsligt tar mannen tag i Pauls jacka med bägge händerna. Svensson blev genast rädd och slår ut med armarna vilket gör så att bägge personerna halkar till. Då tar Svensson chansen att springa därifrån.

  Birgitta Halldén(vittne)
  När Halldén var ute och gick med hunden får hon syn på ett slagsmål som händer exakt bredvid henne utanför Kairos bar och disco. Det börjas med att de 2 börjar brottas men rätt så omedelbart får den ena ett slag mot huvudet och faller snabbt mot marken, säger hon. Därefter springer gärningsmannen i fullfart hon berättar att mannen var cirka 180 cm lång, hade blont hår och bar på en svart jacka.

  Sammanfattning
  Konstapeln, det jag vill att ni ska göra är att förhöra Svensson eftersom Halldéns beskrivning på gärningsmannen matchar på hur Svennson ser ut. Jag tycker också du borde kolla vad kamerorna såg så man får mer detaljerad information om vad som verkligen har hänt. Man måste också tänka logiskt, Åkesson fick stryk och åkte in på sjukhuset så jag tror inte det är han som är gärningsmannen då han aldrig begått ett brott förut. Att begå brott för Svensson är ingen ny sak utan han har gjort det förut. Beskrivningen matchar inte Svensson då han är rödhårig och 185 cm lång men det betyder inte att det inte kunde ha varit honom så jag tycker du borde kolla om det var fler vittnen på plats och om dem kan göra en beskrivning på gärningsmannen.

  Gilla

 7. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2017-10-23

  Inledning

  Flera personer har anmält misstanke om brott. Brottmisstaken gäller misshandel.
  Detta ska ha skett vid Kairos bar på söder.

  Frågeställning

  Vad hände egentligen utanför Kairos bar?

  Bedömning av händelsen

  Edvin Åkesson berättade att han var på Kairos bar och disco med sina vänner.
  Åkesson berättade att han var på väg hem från baren och då kom hans vän Johan fram till honom och berättade att han blev förolämpad av en annan man, som sedan tog hans örhänge därefter.

  Edvin Åkesson går ut från baren och får syn på mannen som Johan ansåg att han blev förolämpad av och som stal hans örhänge.
  Då gick Åkesson mot mannen i blå skjorta och kort, brunt hår som hans vän Johan berättade för honom. Då han försökte kontakta polisen men det misslyckades. Man kan se det på hans samtals historik.

  Edvin Åkesson gick fram till mannen och frågade ifall han förolämpade och tog hans väns örhänge.
  Mannen bad Åkesson att gå därifrån på ett aggressivt sätt.
  Åkesson sa till honom att stanna tills polisen kommer.
  Sedan får Åkesson ett slag mot ansiktet som gör så att han föll till marken och slår huvudet illa.

  Detta stämmer in på Birgitta Halldéns vittnesmål.

  Halldén berättade att hon var ute och såg två karlar som står och talar med varandra. Sedan återberättar hon händelsen som Edvin Åkesson berättade till oss. Att det var en lång man runt 1,80 och hade ljust hår som då gav sig till attack mot den andra mannen.

  Det verkar som att Edvin Åkessons och Birgitta Halldéns vittnesmål stämmer ihop.

  Paul Svensson påstår att han blev attackerad och föll ner på marken som ledde till att hans jacka gick sönder och han fick skrubbsår på sin hand.
  Personen som attackerade honom var runt 1,80 och har ljust hår.

  Det är alltså Åkesson som är personen som har blivit misshandlad. Mannen som ska ha attackerat Åkesson är brun hårig. Enligt Halldéns vittnesmål så ska han vara runt 1,80.

  Fortsättning på hur utredningen ska ske:
  Vi borde lägga mer detalj på skador när den mannen som föll mot marken har kvar några sår och ifall kläderna är slitna.

  Flera personer borde delta och berätta vad som hände under den dagen. Jag tycker att vi ska fråga Åkessons vän om mer frågor och få höra från hans perspektiv.
  Vi ska även se Åkessons öronsnibb för skadan som den där killen drog av örhänget på.

  Åkesson måste bekräfta ifall han har ljust eller mörkt hår, och hans längd måste även vi fråga Åkesson.

  Detta underlättar utredningen på ifall det var den killen som gav sig till attack mot Åkesson. (Alltså bekräftelse på att det var samma person).

  Gilla

 8. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2013-03-11

  3 personer har anmält om en olaglig akt på Kairos disco och bar. Misstänker misshandel.

  Edvin Åkesson Offer/Misstänkt
  Paul Svensson Offer/Misstänkt
  Birgitta Halldéns Vittne

  Det som jag utgår ifrån och är även Edvins historia är att Edvin Åkesson blivit utsatt för misshandel. Edvins kompis blir kallad bög och blir dragen i örat uppe vid garderoberna av en man och blir därmed shockad och går därifrån. Han går ner till baren och där möter han Edvin och Edvin frågar vad som har hänt och då säger han ”Det var en man däruppe som kallade mig bög och drog mig i örat” och då går Edvin upp och fråga mannen om han gjort detta. Han ser mannen vid garderoberna och bestämmer sig för att gå till vakterna. Vakterna vill inte höra något om bråket och då ringer Edvin polisen, det var dåligt nät så han kommer inte fram. Man kan se att han har försökt ringa polisen i hans telefon. Edvin ser mannen ute och röker och då går Edvin fram och ifrågasätter mannen om mannen har skadat hans kompis. Då säger mannen ”De ska du skita i, dra åt helvete!” Då bestämmer ja mig för att göra ett Envarsgripande och ber mannen stanna på denna plats tills polisen kommer och då stirrar mannen sint på mig och säger efter ett tag ”Om du är rädd om livet bör du springa” och sedan säger jag ”Det kan du säga till polisen” Då får jag ett kraftigt slag mot ansiktet och blöder kraftigt från huvudet.
  Gärningsmannen heter Paul.

  Enligt Paul så var han ute och tog en cigg och sedan kommer Edvin fram och säger ”Passa dig jävligt noga” och sedan greppar tag i mina händer och sedan slår jag ut med armarna och vi båda ramlar ner och jag tar mig upp snabbt och springer allt jag har därifrån.

  Birgitta sa att hon tog en promenad förbi Kairos med sin huns. Hon ser 2 män som står och pratar, plötsligt ger Paul Edvin en höger och Edvin ramlar ner och Paul springerifrån platsen.

  Gilla

 9. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2010-02-05

  Igår kväll vid restaurangen Kairos bar och disco firade ett gäng Johan Nilssons 30-årsdag. Enligt vittnesmål hade Johan blivit kallade bög och fått en ring han hade i örat ryckt av en främling. Två andra ska också ha blivit attackerade och misshandlade av den utpekade mannen.

  De flesta vittnena tror att han ska har varit full. Vittnenas påståenden går ihop ganska bra och två stycken hävdar att mannen vi är ute efter ska ha varit 180 cm lång.

  En av vittnena, Edvin Åkesson påpekar att han hade träffat Johan Nilsson på väg till ytterdörren för att gå hem. Nilsson hade, enligt Åkesson, berättat vad som hade hänt och pekat på en man med blå skjorta och kort, brunt hår. Åkesson går då och talar med två vakter som inte vill medverka och ringer istället polisen. Men nu menar Åkesson att hans nät inte fungerade på mobilen och hade då inte nått fram till polisstationen. Han påpekar dock att det går att se på hans telefon att han försökte ringa polisen.

  Åkesson bestämmer sig då för att gå utomhus och konfrontera den utpekade mannen. Mannen nekar inte vad han har gjort och ger Edvin ett slag i ansiktet som gör att han ramlar och slår i huvudet hårt i marken. På sjukhuset har man konstaterat att Åkesson fick en hjärnskakning. Åkesson säger dock inte hur mannen såg ut.

  Ett annat vittne heter Paul Svensson, ska också ha blivit konfronterad och attackerad utan provokation när han var ute och rökte. Det ledde till att Paul fick ett skrubbsår på handen och att hans jacka gick sönder. Enligt Paul var det mannen som la händerna på honom först. Paul berättar också att mannen var runt 180 cm och blond hårig. Att påpeka är att Paul har blivit fälld för olovlig körning när han var 17.

  En pensionär som bor nära baren ska ha sätt ett bråk ske utanför baren när hon var ute med sin hund på kvällen. Hon säger att en av dem ska ha blivit slagen i ansiktet och slagit i marken. Den andra säger hon sprang ifrån platsen i full fart, och han han ska ha varit runt 180 cm precis som Paul påpekade. Mannen ska också ha haft på sig en svart jacka.

  Jag tror att vi behöver hitta fler fler vittnen som var där och fråga om någon känner eller vet vem mannen är, han måste ju bo i närheten av den lilla baren om han ska ha varit så full. Vi kan också fråga om ägaren har kameror uppsatta runt om i och utanför baren.

  Gilla

 10. Kairos disco och bar 2018-12-03
  Edvin Åkesson, arbetslös ingenjör, kommer till polisen och uppger han blivit misshandlad av en person på kairos disco och bar som kallade bög och den första mannen slår den andra mannen i ansiktet och den andra mannen ger igen för att han. Och båda säger att den ena började och den andra slog den andra och att det var han som gjorde det. Medan vittnet som såg båda männen slåss. Medan Birgitta Halldén var ute med hunden tyckte Halldén att det såg ut som någon slog Åkesson. Och så tvärtom. Och det blir ju svårt att veta vad som hände om vittnet ändra sin historia man lättast är att kolla om det finns övervakningskamrer inne på stället.
  Edvin Åkesson säger att han var på restaurangen Kairos bar och disco med några vänner. Vi firade Johan Nilssons 30-årsdag. Det var en trevlig kväll fram till midnatt ungefär… Ja, som du vet har Kairos bar och disco två våningar och jag var där nere och tog en öl i själva bardelen, medan några av mina vänner var där uppe och dansade, bland annat Johan.
  Paul svensson säger att var jag på Kairos bar och disco. Jag hade en trevlig kväll och tog några öl. När jag till sist ska gå hem och står utanför och röker så kommer det fram en snubbe och att jag ska ”passa mig jävligt noga”. Jag ber honom att fara åt helvete men han fortsätter att gå på om att jag minsann ska passa mig. Han verkar jävligt förbannad och full. Ögonen är illröda och han skriker att han minsann ska ”sätta dit mig”.
  Bigitta halldén sa att Jag var ute och gick med hunden igår och gick då förbi Kairos bar och disco. Starx utanför restaurangen ser jag två karlar som står och pratar med varandra. Plötsligt börjar det brottas – eller det blir något slags tumult… Men ganska så omedelbart får den ene en smäll på käften och faller till marken. Det såg ut som att det kunde gått illa. Den andre mannen springer från platsen i full fart. Jag blev rädd och gick hem med en gång, men det var i alla fall det här jag såg. Jag tror han som sprang iväg var ungefär 1,80 och att han hade ljust hår. Han hade en svart jacka, tror jag.
  Enligt uppgifter så har två personer blivit misshandlad och För att utredningen ska fortsätta måste vi gå tillbaka till brottsplatsen och ta vittnesmål och ta en titt i klubbens övervaknings kamrarna och se så att den man som har blivit slagen och den mannen slog talar sanning och inte ljuger. Poliser gillar inte när misstänkta ljuger för att dem vill kanske att det skulle vilja få ett snabbt slut på detta så att poliserna kan försöka lösa andra saker. Som polis ska man också ta vittnesmål från andra som var i samma byggnad som offret i fall dem såg vad som hände så kan dem också gör en upp en bild på vad som har hänt om. Som polis borde man också säkra lätta saker som fingeravtryck eller annat som kan knytta den misstänkta till brottet. Men man ska aldrig sätta den fel misstänkta i fängelset för då tappar allmänheten. Polisen måste också fråga sig själv varför detta har hänt och vad som gjorde att personen gjorde det. Man måste ha

  Gilla

 11. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar

  Inledning:
  Vi får in flera rapporter angående misshandel. Den ska ha skett utanför en bar i Stockholm på söder.

  Frågeställning:
  Vad är det som har skett? Hur går vi vidare?

  Bedömning av händelsen:
  Edvin Åkesson är den misshandlade. När vi tar emot hans vittnesmål så uppger han att mannen bär på en svart dunjacka, har ljust hår och är ungefär 180 cm.

  Johan Sae Cheng uppger att gärningsmannen ska ha ryckt av hans örhänge och kallat honom för bög. Han anger också att slagsmålet skett precis utanför.

  Paul Svensson uppger att han blivit misshandlad även han. Birgitta Halldén är en av vittnen som vi pratat, hennes vittnesmål skiljer sig lite från de andras. Halldén har dock vissa detaljer i sitt vittnesmål som påminner om delar av Åkessons.

  Förslag på vidare utredning:
  Vi behöver komma i kontakt med gärningsmannen så fort som möjligt och få en bra bild över händelsen innan vi kan gå till återgärder.

  Gilla

 12. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2003-02-05

  Inledning
  Igår kväll vid restaurangen Kairos bar och disco firade ett gäng Johan Nilssons 30-årsdag. Enligt vittnesmål hade Johan blivit kallade bög och fått en ring han hade i örat ryckt av en främling. Två andra ska också ha blivit attackerade och misshandlade av den utpekade mannen.

  Frågeställning
  De flesta vittnena tror att han ska har varit full. Vittnenas påståenden går ihop ganska bra och två stycken hävdar att mannen vi är ute efter ska ha varit 180 cm lång.

  Bedömning av händelsen
  En av vittnena, Edvin Åkesson påpekar att han hade träffat Johan Nilsson på väg till ytterdörren för att gå hem. Nilsson hade, enligt Åkesson, berättat vad som hade hänt och pekat på en man med blå skjorta och kort, brunt hår. Åkesson går då och talar med två vakter som inte vill medverka och ringer istället polisen. Men nu menar Åkesson på att hans nätverk inte fungerade på mobilen och kunde då inte nå fram till polisstationen. Han påpekar att det går att se på hans telefon att han försökte ringa polisen.

  Åkesson bestämmer sig då istället för att gå utomhus och konfrontera den utpekade mannen. Mannen nekar inte vad han har gjort och beter sig aggressivt. Han ger Edvin ett slag i ansiktet som gör att han ramlar och slår i huvudet hårt i marken. På sjukhuset har man konstaterat att Åkesson fick en hjärnskakning. Åkesson har inte sagt något om hur mannen såg ut.

  Ett annat vittne vid namn Paul Svensson ska också ha blivit konfronterad och attackerad utan provokation när han var ute och rökte. Det ledde till att Svensson ska ha fått ett skrubbsår på handen och att hans jacka gått sönder. Enligt Svensson var det mannen som la händerna på honom först. Svensson berättar också att mannen ska ha varit runt 180 cm och blond hårig. Att påpeka är att Svensson har blivit fälld för olovlig körning när han var 17.

  En pensionär som bor nära baren ska ha sätt ett bråk ske utanför baren när hon var ute med sin hund på kvällen. Hon säger att en av dem ska ha blivit slagen i ansiktet och slagit i marken. Den andra säger hon sprang ifrån platsen i full fart, och han han ska ha varit runt 180 cm precis som Svensson påpekade. Mannen ska också ha haft på sig en svart jacka.

  Förslag
  Jag tror att vi behöver finna fler vittnen eller människor som var där och fråga om någon känner eller vet vem mannen är, varför han var på baren och så vidare. Han måste ju bo i närheten av den lilla baren om han ska ha varit så full. Vi kan också fråga om ägaren har kameror uppsatta runt om i och utanför baren.

  En teori är att Åkesson och Svensson var de två inblandade och att det egentligen inte finns någon mystisk man vilket då betyder att vi måste se på fallet på ett helt annat sätt och utfråga de båda.

  Gilla

 13. Kairos disco och bar 2018-12-03
  Inledning

  Edvin Åkesson, arbetslös ingenjör, kommer till polisen och uppger han blivit misshandlad av en person på kairos disco och bar som kallade bög och den första mannen slår den andra mannen i ansiktet och den andra mannen ger igen för att han. Och båda säger att den ena började och den andra slog den andra och att det var han som gjorde det. Medan vittnet som såg båda männen slåss. Medan Birgitta Halldén var ute med hunden tyckte Halldén att det såg ut som någon slog Åkesson. Och så tvärtom. Och det blir ju svårt att veta vad som hände om vittnet ändra sin historia man lättast är att kolla om det finns övervakningskamrer inne på stället.
  Frågeställning

  Edvin Åkesson säger att han var på restaurangen Kairos bar och disco med några vänner. Vi firade Johan Nilssons 30-årsdag. Det var en trevlig kväll fram till midnatt ungefär… Ja, som du vet har Kairos bar och disco två våningar och jag var där nere och tog en öl i själva bardelen, medan några av mina vänner var där uppe och dansade, bland annat Johan.

  Paul svensson säger att var jag på Kairos bar och disco. Jag hade en trevlig kväll och tog några öl. När jag till sist ska gå hem och står utanför och röker så kommer det fram en snubbe och att jag ska ”passa mig jävligt noga”. Jag ber honom att fara åt helvete men han fortsätter att gå på om att jag minsann ska passa mig. Han verkar jävligt förbannad och full. Ögonen är illröda och han skriker att han minsann ska ”sätta dit mig”.

  Bigitta halldén sa att Jag var ute och gick med hunden igår och gick då förbi Kairos bar och disco. Starx utanför restaurangen ser jag två karlar som står och pratar med varandra. Plötsligt börjar det brottas – eller det blir något slags tumult… Men ganska så omedelbart får den ene en smäll på käften och faller till marken. Det såg ut som att det kunde gått illa. Den andre mannen springer från platsen i full fart. Jag blev rädd och gick hem med en gång, men det var i alla fall det här jag såg. Jag tror han som sprang iväg var ungefär 1,80 och att han hade ljust hår. Han hade en svart jacka, tror jag.

  Bedömning av händelsen

  Åkesson…
  Edvin är arbetslös ingenjör som jobbat två år på SAAB i Trollhättan. Han är 28 år och bor hemma hos sina föräldrar. Han har inget brottsregister. Han är ljus, 178 cm lång och väger 75 kg. som hade en rolig kväll med kompisar och när han var på väg ut från baren utanför står en man som har druckit en för mycket och blir lite aggressiv och slå mot Åkesson och använda glåpord för att försöka reta upp Åkesson

  Förslag (på hur utredningen kan fortsätta)

  Enligt uppgifter så har två personer blivit misshandlad och För att utredningen ska fortsätta måste vi gå tillbaka till brottsplatsen och ta vittnesmål och ta en titt i klubbens övervaknings kamrarna och se så att den man som har blivit slagen och den mannen slog talar sanning och inte ljuger. Poliser gillar inte när misstänkta ljuger för att dem vill kanske att det skulle vilja få ett snabbt slut på detta så att poliserna kan försöka lösa andra saker. Som polis ska man också ta vittnesmål från andra som var i samma byggnad som offret i fall dem såg vad som hände så kan dem också gör en upp en bild på vad som har hänt om. Som polis borde man också säkra lätta saker som fingeravtryck eller annat som kan knytta den misstänkta till brottet. Men man ska aldrig sätta den fel misstänkta i fängelset för då tappar allmänheten. Polisen måste också fråga sig själv varför detta har hänt och vad som gjorde att personen gjorde det.

  Gilla

 14. Svenska 1
  Lärare: Daniel Wernegren
  Atheer Salim, TE17
  2017-10-27

  Rapport för händelsen vid Kairos disco bar 2017-10-23

  Inledning
  Det som vi vet att vi har tre vittne. Första vittnen heter Edvin Åkesson och Åkesson är arbetslös ingenjör som har jobbat två år på SAAB i Trollhättan. Åkesson är 28 år och han har inget brottsregister. Han är ljus, 178 cm och väger 75 kg.

  Andra vittnen heter Paul Svensson, Svensson är svetsare och jobbar inne i Göteborg. Svensson är 22 år när han var 17 år var han fälld för olovlig körning. Han är rödhårig, 185 cm och väger 100 kg

  Sista vittnet är en kvinna vid 71 års åldern och är pensionär och hon bor riktigt nära baren. Hon har en liten hund som heter Fiffi.

  Frågeställning
  Hej chefen det är så vid Kairos bar i midnatt så har det skett misshandel utanför baren. Jag skrivit kort om alla tre vittnen.

  Bedömning av händelsen
  Det har skett ett bråk mellan Åkesson och Svensson. Enligt Åkesson blev hans kompis kallad bög och att någon hade ryckt ringen han hade i örat. När Åkesson skulle gå därifrån så ser han mannen som hade kallat Johan ”Åkesson kompis” bög och försöker få honom att stanna tills polisen kommer men under tiden fick Åkesson en smäll och den andra sprang iväg. Den andra vittnen Svensson sa att han hade en trevlig kväll och stod ute för att röka och att Åkesson hade bett honom att stanna och det gjorde inte Svensson, det slutade med att Svensson jacka hade blivit slitet och Svensson slår ut med armarna på grund av att det halkade båda och Svensson sprang iväg.

  (Jag tror att Åkesson hade druckit för mycket och när han skulle prata med Svensson så tror jag att han ville slita jackan för att hämnas för sin kompis och som reaktion av Svensson ryckte han fram armarna och det kunde enkelt leda till att Åkesson fick en smäll sedan blev Svensson rädd så han sprang därifrån. Sedan kan det vara delvis av smällen eller alkoholen han kommer inte ihåg att han slet jackan men även skulle det förklara hur enligt pensionären perspektiv såg det ut som att de brottades för att Svensson försökte få bort Åkesson hand från hans jacka.)

  Förslag
  Jag tror att det vi borde göra är att vi veta om Åkesson hade druckit för mycket för att när han frågade vakterna så ska de hjälpa de som behöver men till honom sa de att han borde gå hem. Det brukar vanligt visst hända så när någon dricker för mycket så brukar vakterna säga att gå hem; det vi kan göra att fråga vakterna om hur Åkesson hade varit under den kvällen var han full?

  Det kan var så att Åkesson hade varit full och när Johan hade berättat för honom om den personen som hade behandlat honom dåligt så blandade Åkesson honom med någon annan. För att enligt Johan så hade han blå skjorta och kort brunt hår. Men Svensson är rödhårig om detta stämmer så kan vi se att det är helt olika personer.

  Förslag 2
  Men det vi även får göra är att kolla om det stämmer, fråga Johan om person som hade kallat honom bög liknade Svensson för att rött hår kan blandas med brunt hår i mörkret och de var i disco så det skulle kunna vara så att Svensson som hade behandlat Johan dåligt. Det finns tre sätt att veta om det är Svensson eller inte. Det första vi vet at Johan beskriver personen med kort hår och då kan vi kolla om Svensson har kort hår eller inte, andra är som sagt kolla kamerorna om Svensson hade varit med några kompisar eller inte för att det kan vara så att Johan pekade på manen men Åkesson missförstod och trodde att det var manen bredvid.

  Sista av allt vi kan fråga pensionären om hon kommer hur detta började för att enligt Svensson så hade Åkesson börjat slita hans jacka och han hade ryckt armarna så att de båda hade ramlat och Svensson sprang därifrån. Men enligt Åkesson så pratade han med manen och plötsligt fick han en smäll. Vi frågar kvinnan om kan veta hur det började och då borde vi veta vem som talade sanningen och vem som ljög; som avslut kan vi kolla kamerorna utanför baren för att kontrollera att det stämmer för att det kan var även så att den gamla kvinnan har glömt bort.

  Gilla

 15. (Förbättring)
  Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar

  Inledning:
  Vi får in flera rapporter angående misshandel. Den ska ha skett utanför en bar i Stockholm på söder.

  Frågeställning:
  Vad är det som har skett? Hur går vi vidare?

  Bedömning av händelsen:
  Edvin Åkesson är den misshandlade. När vi tar emot hans vittnesmål så uppger han att mannen bär på en svart dunjacka, har ljust hår och är ungefär 180 cm, han anger att mannen kan va beväpnad med något vasst eftersom han tappat ett vapen liknande föremål som han därefter tog upp.

  Johan Sae Cheng uppger att gärningsmannen ska ha ryckt av hans örhänge och kallat honom för bög. Han anger också att slagsmålet skett precis utanför själva baren.

  Paul Svensson uppger att han blivit misshandlad även han. Birgitta Halldén är en av vittnen som vi pratat med, hennes vittnesmål skiljer sig lite från de andras. Halldén har dock vissa detaljer i sitt vittnesmål som påminner om delar av Åkessons.

  Förslag på vidare utredning:
  Vi behöver komma i kontakt med gärningsmannen så fort som möjligt och få en bra bild över händelsen, vi ska ha med övervakningskameror från baren, och även övervakningskameror från butikerna på andra sidan gatan.

  Gilla

 16. Rapport för händelserna vid Kairos disco och bar 2017-10-23

  Inledning: Vi har fått tre olika vittnen som har uppgett viktig information angående ett brott i form av misshandel. Detta skedde utanför Kairos disco och bar runt 22 tiden.

  Just nu har vi inga konkreta bevis som kan visa att någon är skyldig men vi har några misstankar mot dem som är inblandade.

  Den misstänkta gärningsmannen sägs ha kallat en person för ”bög” och ryckt av hans örhänge. Personens vän (Edvin Åkesson) gick senare ut och konfronterade gärningsmannen. Detta ledde till ett slagsmål som tre olika vittnen såg och har tre olika perspektiv.

  Birgitta Halldén är den minst trovärdiga källan trots att hon inte har något motiv till att säga något annat än sanning. Enligt Halldén så Hon kan lätt ha sett fel på några centimeter och hårfärg utan att göra det med avsikt. Däremot såg hon ett slag som inte kan bortses från.

  Paul Svensson uppgav att det inte var något slag utan bara små knuffar som ledde till att en av dem ramlade och den som ramlade skadade sig.

  Edvin Åkesson har en detaljerat beskrivning av hela kvällen som verkar hänga ihop. Det går dock inte att lita på honom eftersom att han är den utsatte och kan ljuga för att förbättra sin situation.

  Om jag skulle utgå från den här informationen hade jag sagt att Åkesson gick ut och var lite stöddig mot Svensson. Det gjorde Svensson upprörd och därför smällde han till Åkesson som ramlade olyckligt. Dock finns inga bevis till händelse så vi skulle behöva ställa fler frågor och kolla på skadorna som uppgavs.

  Gilla

 17. -Brottet-

  Det var igår vid 12 tiden, som ett bråk utlöstes i Kairo bar och disco. Det var offret Johan som blev ryckt i öret och blev kallad för bög av en kort, brun hårig man.

  Johans kompis, Edvin kommer till Johan och frågar honom vad som hade hänt, efter det så får Johan syn på mannen men han hann inte gå fram för att prata

  Edvin gick ut ur baren senare och fick syn på den ”misstänkte” och gick fram och konfrontera honom.

  -Misstaget-

  Han går emot en lång, rödhårig man. Han gick fram och började ifrågasätta honom. Till slut blev den rödhåriga mannen sur och slog till.

  Denna man var Paul Svensson och var inte mannen som Edvin letade efter. Egentligt Paul så var det Edvin som slog till först sen slog Paul tillbaka.

  Men detta bevisades vara en lögn eftersom att det var ett vittne vid namnet Birgitta Halldén som såg att Paul slog först och detta var det enda som krävdes för att fälla honom.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: