6 reaktioner till “Kroppen”

 1. 1. Många (särskilt äldre personer) säger att det där med utseende inte är så viktigt. Huvudsaken är hur man är inombords. Håller du med?

  Jag håller personligen inte med detta särskilt mycket. I ett förhållande spelar det ju oftast inte särskilt stor roll hur man ser ut, då man för det mesta blir kär i en personlighet, och inte en köttpåse. Men när man däremot söker efter en partner i livet är det viktigt att se fin ut, då ens kropp är marknadsföring, det är en större chans att någon går fram till dig om du är estetiskt tilltalande.

  2. Berättar man något om sig själv genom de kläder och smycken man har på sig och den mat man äter eller serverar andra? Vad?

  Det är ju alldeles solklart att man berättar något om sig själv genom de kläder man har på sig. Om man går runt på denna jord med emo kläder, är det ju en överhängande chans att man är emo. Om man är vegetarian är det nu för tiden en ganska stor chans att man bryr sig om djur, då det är väldigt få som egentligen är allergiska mot kött.

  Gilla

 2. 1. Många säger att det där med utseende inte är så viktigt. Huvudsaken är hur man är inombords. Håller du med?

  Jag är med dom till 100%, det är insidan som räknas och inte hur du ser ut. Oftast är det vi letar efter i vänskap, för det är insidan som spelar roll då eftersom att annars kanske man inte kommer överens lika bra. Sen har samhället påverkat oss och gjort så att vi bara ska titta/fokusera på utsidan, vi får bara höra om hur andra klär sig och inte hur de är som person. Det är det som gör att vi får en annan inställning, när vi egentligen ska se på insidan och gå utifrån det.

  2. Berättar man något om sig själv genom de kläder och smycken man har på sig, och den mat man äter eller serverar andra? Vad?

  När vi klär oss så har vi en stil. Den stilen är lite kopplad till hur vi är som personer. T.ex. en glad och hoppig person har antagligen mycket färger på sig eller kanske har kläder och smycket som ger ut en glad känsla, sen finns det de som spelar mycket och de har kanske lite mer slappa kläder, tryck på kläder som är kopplade till ett eller flera spel. Kläder kan då spela en stor roll, men ibland inte. När det kommer till maten är svårare, den visar nog mest om man är vegetarian, vegan eller något annat. Så på det sättet berättar den lite om hur mycket vi äter och vad, men det berättar inget om hur vi är som person.

  Gilla

 3. Punkt 1: Ja jag håller med eftersom att vara fin är inte så viktigt för att ifall du är fin men du är en dålig
  person inombords så kommer ingen vara lika snälla tillbaks, men ifall du är en bra person inombords men man tycker att man inte har det bästa utseendet så kommer människor vara snällare mot dig eftersom du är en bra människa inombords.

  Punkt 2: Ja det kan betyda många saker t.ex ifall du går runt med dyra märkes kläder på dig så visas man som en rik person, en annan exempel är ju ifall du går runt med sport kläder så visar det att du är en sport fan och du gillar sport. Mat kan också visa något om sig själv t.ex ifall du är vegetarian så visar ju det att du gillar inte att äta kött eftersom att du synd om dem och istället äter grönsaker för att vara emot det.

  Gilla

 4. Många (särskilt äldre personer) säger att utseendet inte är viktigt. Huvudsaken är hur man är inombords. Håller du med?

  Jag kan känna på flera nivåer att utseende inte är det viktigaste hos en person, så jag kommer aldrig att döma en människa på deras utseende. Jag har flera vänner som i mångas ögon inte är ”snygga/attraktiva” men jag tycker det är viktigare att man njuter av människans sällskap. Sen finns det en skillnad på att ha vänner och att ha en partner. För om jag tänker mig en partner, så tycker jag absolut att dom ska vara lite attraktiva enligt min preferenser. Men nämner man att ens flickvän måste vara snygg så blir man ju kallhjärtad. Anledningen till att det oftast är äldre som nämner detta är just för att när man blir äldre så är det i 19 fall av 20 att man inte anses vara lika ttraktiv utan man är med dom människor man har kul men eller dom man har något gemensamt med. Personligen, så tycker jag att det synd att det är så pass många som inte är med en person pga deras utseende. Men jag ska inte säga att jag inte bryr mig om utseendet, för jag tycker absolut att det är kul att vara med folk som anses vara ”attraktiva” också. Jag själv bryr mig mycket om mitt utseende, men jag bryr mig om mitt utseende inte för att andra ska finna mig nödvändigtvis snyggare eller roligare att vara med och jag ”beter mig inte efter mitt utseende”. För det är många som är attraktiva som är medvetna om att folk tycker det och beter sig därför annorlunda och tror att dom är över alla andra. Vilket inte är okej överhuvudtaget. Jag kan vara rätt ytlig, men om du lär känna mig så är jag nog den som minst bryr mig om utseendet.

  Ägnar vi för mycket tid på att fokusera på vår utsidan än vår insida?

  Det finns människor i denna värld som absolut bryr sig om sitt yttre än att vara en god medmänniska. Vilket jag tycker är avskyvärt. Som jag tidigare nämnt så är det mycket viktigare att ha ett fint inre än att ha ett fint yttre. Jag har alltid fokuserat på att alltid vara samma människa oavsett vilka jag är med eller vad jag har för kläder på mig. Men det finns dom som klär sig på ett visst sätt för att passa in i vissa grupper för att man anses vara ”lite bättre, lite finare”. Men om man lär känna personen så är dom inte alls som dom andra i dom grupperna. Jag tycker absolut att många människor försöker för mycket med att vara snygg än att vara en god medmänniska med äkta känslor.

  Gilla

 5. 1. Utseende, spelar det roll?

  Jag tycker själv att utseende spelar lite roll, jag känner att jag får bättre självförtroende och blir mer självsäker när jag tycker ser bra ut och det hjälper när jag te.x ska stå och prata inför klassen eller träffa nya personer. Jag tycker därför inte alltid att hur man är inombords är allt. Själv känner jag att om jag skulle träffa en tjej så vill jag att hon ska se bra ut såklart men jag vill ju samtidigt att personen ska ha en bra personlighet. Alltså håller jag inte helt med, jag tycker att hur man är inombords värderas lite mer men att utseendet finns där också.

  2.berättar man om sig själv beroende på mat och kläder?

  Vad jag känner är att man berättar väldigt mycket om sig själv beroende på kläder. Bara av att se en person med guldklocka och fin klädsel kan man snabbt se att personen har levt i en rikare familj och lever i bra förhållande, medan om man ser en person som kanske luktar lite illa, har en enkel t-sirt som är smutsig och bara mjukisbyxor så kan vi tänka oss någon som kanske inte bryr sig alls om sitt utseende eller tänka att han har sämre förhållande än personen med skjorta varje dag.

  . När vi äter så finns det många idag som inte äter kött eller fisk vilket ofta är för att dem är vegetarianer och vill skydda djuren för deras dåliga förhållanden innan slakteriet. Det finns en del som äter mycket skräpmat nuförtiden, tex hamburgare och pizza då får ofta folk uppfattningen av någon som är ohälsosam osv.

  Gilla

 6. 1. Många säger att det där med utseende inte är så viktigt. Huvudsaken är hur man är inombords. Håller du med?
  Jag håller definitivt med, men de flesta vill vara ihop med någon som är attraherande. Personlighet är det personligheten som gäller egentligen. När man blir kär i någon så är det just personligheten man blir kär i, men i de flesta fallen spelar personligheten ingen roll. Att vara fin och attraktiv är en grej men att vara dragen till en person enbart för att den personen är snygg är det dummaste som finns. Att älska någon innebär att man inte kan tänka på nått annat än just den personen. Att man ska kunna relatera till den personens problem och inte bry sig om någon annan lika mycket. Det är väldigt svårt att göra det om någons personlighet inte är lika attraherande som deras utseende.

  2. Berättar man något om sig själv genom de kläder och smycken man har på sig och den mat man äter eller serverar andra? Vad?
  Ja det gör det. Oftast så är det att man ändrar sitt utseende med normen. eller så kan det vara så att man har sin egna stil vilket gör dig annorlunda som Luna Lovegood från Harry Potter serien. I bokserien beskrivs hon som en konstig person för att hon klär sig annorlunda och har konstiga smycken på sig, men det är sant att hon är konstig så de har rätt i alla fall.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: