9 reaktioner till “Snabb spelrecension”

 1. Game Recension FIFA 17:

  Fifa 17 är ett fotbolls spel som baserar på verklighetens fotbolls spelare. Spelet inkluderar många nya features som inte fanns för det förra Fifa som var Fifa 16. De nya sakerna är som en game mode kallad ”The Journey” som då är att man börjar som en ung kille som heter Alex Hunter som man är när man spelar det. I början får man välja vilken Engelsk klubb han ska spel i och sen efter det så börjar man att spela där och av det game modet så är att man blir världens bästa spela och blir världs känd i slutet. Det roligaste med spelet englit mig är ”Fifa Ultimate Team” även kallad FUT som då och som är det kändaste när det gäller inom Fifa sen 2010, så då är att man börjar med ett brons lag och bygger up sig till ett jätte bra guld lag som kan kan få genom att spela matcher och få pengarna därifrån och köpa spelare, öppna packeter som ger en några spelare och om man har tur så kan man få någon bra eller så kan man betala med riktiga pengar och köpa något kallad ”Fifa points” som då är för att öppna pack och genom det få bra spelare och bygga upp sitt lag på det sättet. I helhet så är Fifa 17 englit mig jätte bra spel men ibland kan det blir frustrerande och då känner man att inte spela det men annars är det bra och spelet ser jätte bra ut när det gäller grafiken och hur mycket tid dem har lagt till spelet som gör så bra.

  Gilla

 2. Assassins Creed Rogue

  Assassins creed serien är något som jag länge har velat ta mig in i. Jag har velat länge, men ändå alltid bara stått utanför och sett in på spektaklet genom historier och bilder som mina vänner har delat med sig av. Jag hade från början tänkt spela serien från början och spela mig till slutet för att uppleva den historia som jag har hört så mycket om.

  Men i slutändan blev det inte så. Jag hade varken tid eller ork för att lägga ner så mycket tid på en serie för att till slut kanske inse att det inte är för mig. Så jag la ner tankarna om Assasssins Creed serien. Tills jag fick reda på att Ubisoft gav bort gratis exemplar av deras spel för att fira någon högtid. På listan av de spel som man kunde plocka med sig utan avgift fanns Assassins Creed Rogue. Ett spel som jag endast hade hört talas om ett par gånger, och som jag inte visste något om.

  Så jag hoppar därför huvud först in i Ubisofts färgstarka värld, ovetande om vad som väntar mig på andra sidan. Det jag möts av är en gigantisk värld att utforska med hjälp av en fin gammal båt, och en lojal besättning. Världen är inte bara expansiv, utan har också rikligt med detaljer samt tusentals gömda hemligheter. Vattnet böljar verklighetstroget omkring mig och man kan se valarna simma runt om en.

  Ubisoft har utveckalt tre olika områden för spelaren att utforska: en uppe i nord atlanten, en i River valley, vilket enligt min förståelse är ett för det mesta påhittat område rikt på åar, samt ett 1800 tals New York. Dessa tre områden erbjuder alla sorters äventyr: allt från episka slagsmål långt ut till havs bland stora isberg till snabba jakter på hustak till hustak medans kulor viner om en.

  Ubisoft utvecklade verkligen ett spel som fick min inre kompletionist att komma ut, och leta efter skatter begravna från öst till väst. Även om spelet hade en fantastisk historia var det ändå inte det som sålde spelet till mig, utan det var möjligheterna att åka omkring en så stor värld och vända upp och ned på varje lilla sten, i strävan efter att ha gjort allt, samt de offantligt stora bataljerna som fanns att uppleva bakom varje hörn.

  Det fanns så mycket att hitta dock, att jag till slut blev tvungen att ge upp. Och de var där spelet brast. För spelare som verkligen vill uppleva allt som spelet har att erbjuda, blir det i slutändan för repetitivt att man tappar fokus, och därför också lusten att fortsätta.

  Jag är dock helt säker på att jag kommer återvända till serien, och det med stor glädje, även om det kanske inte är just nu.

  Gilla

 3. Game recension Fallout 4

  Fallout baserar sig i ett 60-tals USA där vår planet har blivit utsatt för totalt kärnvapenkrig. Spelet baseras i Boston, Massachusetts där du som huvudkaraktär med din fru och ditt barn upplever hur kärnvapen förintar stora delar av Nord Amerika men ni lyckas med knapp marginal ta er ner till ett underjordiskt skyddsvalv. I valvet vittnar du hur din fru mördas och din son kidnappas av okända personer. Efter att ha varit nedfryst i över 300 år ger du dig som huvudkaraktär ut på jakt efter din försvunna son. I Fallout världen har nästan alla levande organismer påverkats av den dödliga strålningen från kärnvapnen. Mutationerna i djuren har skapat en farlig värld där mycket levande vill ta ditt liv.

  Det fascinerande med detta äventyrliga spel är hur världen innehåller extremt mycket att upptäcka. Förutom en väldigt bra uppbygd huvudberättelse existerar otroligt många karaktärer och områden att upptäcka. I Fallout världen ger spelet dig kontrollen och makten över vad du vill göra. I hundratals timmar kan man som spelare gå på upptäcktsfärder och hitta nya områden och sidouppdrag, bygga fort och bostäder, låta huvudberättelsen utveckla sig och fortsätta sökandet efter din son samt mycket mer. Från valvet och ditt hem i norr till kärnvapenkratern i syd kommer varje ny upptäckt ge en intressant historia.

  Gilla

 4. Euro Truck Simulator 2 (ETS 2)

  Euro Truck Simulator, ett spel som varken ser attraherande eller roligt. Men när man väl sätter sig in i det går det inte att sluta. Att sitta en hel kväll med Rix FM i hörlurarna samtidigt som du köra 120 km/h på motorvägen genom Tyskland, är något som du sällan kommer uppleva i verkliga livet.

  Simulationsspel är skapade för att simulera verkliga livet. Precis vad som sker i detta spel. Du börjar som en oerfaren lastbils chaufför som arbetar hos det första företag du kan få tag på. Sedan arbetar du dig uppåt och erfarenheten ökar mer och mer. Förhoppningvis tar det inte lång tid innan du spar tillräckligt med pengar för att köpa din egna lastbil och börja ditt egna lilla företag. Sakta men säkert arbetar du dig uppåt med företaget och inom kort blir det företag som drar in flera miljoner av alla förare.

  De fira vägarna, varierade landskapet och fria valen gör spelet väldigt unikt. Här får du välja exakt vart du vill åka och vilken last du ska ta med dig på de fantastiska vägarna genom Europa. Men vad händer efter flera hundratals timmar spelande? Utöver att ta en paus och göra något annat, är modifikationerna till detta spel väldigt varierat. Du kan göra allt från att ändra utseendet på lastbilen till att köra online med dina vänner. Det finns alltid något nytt som gör detta spel intressant, oavsett vad det gäller.

  Euro Truck simulator är ett spel för den som vill se hur det verkliga livet av en lastbilschaufför ser ut. Det bästa med detta spel är dess verklighet och beroende. Du väljer nästan allting själv vilket bidrar till den friare känslan. Beroendeframkallande skulle jag kalla detta spel, man får aldrig nog av det. Euro Truck är även bra för de som inte har varit ute på vägen och kört själv. Du får upp känslan om hur det är att köra runt på vägarna och se hur verkligheten fungerar.

  Gilla

 5. Horizon Zero Dawn

  Horizon Zero Dawn är det bästa spelet jag någonsin spelat
  När jag först köpte Horizon Zero Dawn trodde jag inte mycket om det.
  Men efter 15 timmar av gameplay så var jag fast! Huvudkaraktären heter Aloy och lever i en postapokalyptisk värld, Man vet inte när spelet utspelar sig men man vet att robotar styr världen och att människorna är minoriteten. Ditt mål förändras hela tiden och går från en liten uppgift till ett större uppdrag, du utmanas att utforska hela kartan och hitta nya sätt att döda robotarna och hjälpa din vänner. Varför finns det grottor gjorda
  av människor? Varför frodas robotarna? Hur föddes Aloy? Är berättelserna sanna som de gamla påstår?
  det är bara några frågor som man först får höra i början av spelet.

  Att uppleva alla bitar av världen i Horizon är helt otroligt pga den extremt stora världsdelen som man kan utforska så får man en hel del att utforskande att göra. Att även hitta side quests och ovanliga objekt (rare items) känns som en stor belöning när du går eller rider genom kartan.

  (minor spoiler)
  Jag brukar inte tycka om offline solo spel, men njöt verkligen av att spela Horizon. Anledningen varför är pga av den annorlunda miljön och känslan Horizon ger ut, och alla cutscenes som berättade historian om vad som igentligen hände. Spelet lyckades intruducera nya karaktärer på att bra sätt och hade ett bra flow inom gameplay.
  Det som gjorde mig lite besviken var att main campaignen var relativt kort, dem hade lagt ner så mycket tid på side quests så main quests blev bara runt 22-24 timmar långt, många skulle argumentera att det är ganska mycket tid men att kunna klara ut spelet på bara några dygn (eller ett) är löjligt tycker jag.
  Om du gillade Witcher 3 så skulle du nog gilla det här spelet också (Har stora skillnader), jag rekommenderar spelet starkt!

  Gilla

 6. The Elder Scrolls V: Skyrim

  Skyrim är Bethesdas senaste i Elder Scrolls serien om man bortser från Elder Scrolls Online då det är ett multiplayer spel medan de andra ar singleplayer. Och även fast spelet blir 6 år gammalt i år så är det av de mest välgjorda spelen som jag har sett. Spelet utspelar sig i Skyrim vilket är det mest nordiska landet på den kontinent som man Elder Scrolls världen hittills har utspelat sig på. Spelet börjar med att man håller på att bli avrättad men du flyr sedan. Det som jag tycker är en väldigt bra sak med spelet är att efter du har flytt så får du göra precis vad du vill i spelet. Det oändligt många quests som jag efter 6 år och 700 timmar på spelet inte har klarat av än. Du får en otrolig frihet ifrån hur din karaktär ska se ut och vilken ras den ska ha till vad du ska göra med den. Men det som jag är mest imponerad av är hur otroligt många detaljer som det finns från att varje bok i spelet är skriven av Bethesda, varje plats har en historia bakom sig, när du bara går i världen så hittar du små saker som de lagt in som referenser till t.ex. svärdet i stenen eller Minecrafts skapare Notch, Bethesda har gjort ett helt språk som drakarna i spelat talar med grammatiska regler och verb mm. och det som jag tycker är mest fascinerande är hur den historia som finns i spelet vävs ihop med historien i de tidigare spelen så det finns saker som hela tiden refererar till de tidigare sakerna som har hänt. Och jag tycker att det visar att Bethesda faktiskt bryr sig om de som har varit kunder under längre tid.

  Gilla

 7. Battlefield 1
  Battlefield1 är ett första person spel. Som är baserat på första världskriget. Spelet utgår från vapen från första världskriget. Spelet erbjuder en ensam person campaign. Där man får se olika historier från det riktiga kriget.

  Battlefield är den ända första persons krigsspel som kan sätta press på den dominerande scen som är i nuet Call of duty.

  Det bästa med Battlefield är att det mest liknar ett riktigt krig och det är den mest realistiska simulationen på marknaden. Battlefield är ju också gjort av Svenskar vilket alltid är en bonus. I Battlefield finns det alltid något att göra och det finns alltid saker för alla. Om man är dålig med valiga vapen finns det alltid alternativ som t.ex. pansarvagn, flygplan eller häst.

  Det finns också dåliga saker med spelet. Granade spam är det jobbigaste i spelet. Vilken noob som helt kan kasta en granat som dödar dig på direkten. Granaten laddar också efter tid. Så efter 20 sek så kan man få en ny. Och om man är på en tajt bana så är det skit jobbigt att bli dödad av en granat som kräver noll skills.

  scouts är det jobbigaste också. det värsta med dem är att de kan skjuta exakt från vart som helst och få en kill. men alla vet att första världskriget vapen var helt värdelösa. men i spelet kan man skjuta en person från 300 meter om man siktar direkt på han. Inget påverkar skottet inte ens vinden påverkar. Problemet är att Battlefield 1 ska vara den bästa krigs simulation på marknaden men den är verkligen inte perfekt.

  Gilla

 8. Horizon zero dawn

  Horizon zero dawn, ett spel för de som gillar att ha mycket att samla och utforska, men även en bra ”main story”.

  När jag fick höra om det här spelet för ett år sen ungefär så kollade jag direkt upp det och väntade tills det släpptes. Så dagen då spelet släpptes i Sverige så tog jag mig till närmaste butik och köpte det. Mina förhoppningar var höga för spelet eftersom att jag kollat upp så mycket om det. Jag fastnade direkt för hela spelet, för dess grafik och karaktärer.

  Spelet utspelar sig i en postapokalyptisk värld, där maskinerna har tagit över. Maskiner som ser ut som djur och beter sig som dem. I spelet får du följa huvudkaraktären Aloy och hennes äventyr genom det maskin styrda landet. Du får även ett huvud mål att nå, men det ändras konstant efter ett tag och kan bli lite irriterande, men det är ändå roligt för då kan man själv sätta sig in i storyn och förstå varför allt är som det är. Jag själv frågade alltid mig själv, vart kommer maskinerna ifrån? Varför finns det fortfarande människor om allt dog ut?

  Spelet hade då många olika delar i sig som var bra och det fanns även de som var sämre. Oftast var det dåliga när man hoppade mot något där man kan klättra och hon bara faller ner istället, det var då man blev irriterad. Visst kunde man bli irriterad men det gjorde även att efter man var klar med det så vart man nöjd eller bara glad.

  Jag är nu runt 50 timmar in i spelet, jag har kört hela ”main storyn”, jag har gjort de flesta ”side quests” och tagit de flesta ”collectibles”. Jag känner fortfarande att jag vill spela och få 100% klart, men jag känner inte samma glöd som jag gjorde i början utan det blir ganska lång tråkigt efter ett tag för att vissa saker behöver att man är sjukt duktig eller bara har sjukt bra koncentration eller bara bra tålamod.

  Min åsikt om spelet är att det är ett bra spel, när du tar ner maskiner använder du nästan aldrig samma teknik som förra gången, utan allt är oftast nytt, d upptäcker nytt och använder det oftast till din fördel. Spelet är även bra för att du bestämmer lite själv hur du vill göra, olika beslut som Aloy kan ta väljer du. Du får även tre olika ”skill trees” som påverkar hur du spelar hela spelet.

  Men jag rekommenderar att i alla fall testa det, för det är det värt.

  Gilla

 9. Spec ops: the line

  Spec ops: the line är ett singleplayer action-spel där du sätts i rollen som en trupp ledare från USA:s arme. Du och din trupp ska rädda fångade soldater från det lokala motståndet, men allting förändras snabbt. Huvudkaraktären sätts in i frågor som till exempel vem fienden är eller vad som är rätt eller fel.

  Den stora anledningen som gör Spec ops: the line till ett (i min åsikt) mycket bra spel är spelets fenomenala story. Allting annat i spelet förutom grafiken kan inte kallas något mer än mediokert. Gameplayet i sig är inget speciellt men flyter på helt okej. Ibland när karaktären ska röra sig mot skydd eller ta sig över hinder kan det bli helt fel och du dör på grund av det vilket ibland är ett irritationsmoment.

  För sin tid är grafiken på spelet bättre än de flesta andra spelen som släpptes 2012. Du känner dig väldigt inne i den sandiga världen som utvecklarna skapat. Sandstormarna och smutsen gör att världen känns mycket rörlig. Dubai känns så levande i Spec ops: the line att stora spel även idag har svårt att jämföra sig med kvaliteten på spelet som skapades 2012.

  Sammanfattningsvis rekommenderar jag Spec ops: the line till alla som är ute efter en lite mörk historia med mycket att tänka om. Om 100kr är värt de 7 timmars speltid som du får ut av spelet är upp till dig men jag rekommenderar det i alla fall.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: