Texthäftet för uppsatsen

På måndag och tisdag är jag på kurs. Ni kan då i klassrummet läsa in er på texthäftet som jag ska försöka se till finns uppkopierat till er i klassrummet på måndagen.

  • Ett scannat dokument med alla texter som ni kommer ha tillgängliga under uppsatsskrivningen finner ni under alla förhållanden här:  PDF Texthäfte åk 2.
  • Ni har också allt att tjäna på att läsa om hur uppsatsämnet brukar se ut här. Där finner ni också en uppsats en elev skrivit under den instruktionen. Instruktionen ni kommer få påminner om den som ges i exemplet. Uppsatsen gavs betyget C av Skolverkets bedömare.
  • Ni kan mejla mig på [email protected] med frågor, eller kontakta mig på kik. Jag svarar samma dag, eller med en gång.
  • Ni får uppsatsinstruktionen i er skrivsal, som blir sal 0043. Där kommer det också finnas en lista över vilka källorna är till texterna i texthäftet. Detta gör att ni enkelt kan använda den listan då ni refererar till källorna.
  • Tänk på att en utredande text strävar efter objektivitet och att subjektiva inslag och tyckande inte brukar märkas eller vara helt obefintliga.
  • Inga andra hjälpmedel än texthäftet får användas. Inga anteckningar. Datorn kan användas men får inte vara uppkopplad mot internet. Era uppsatser kommer att scannas av URKUND.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: