Uppgiftsinstruktion för Web Junkie

Kina är det enda land i världen som klassar internetberoende som en sjukdom. Web Junkie ger oss en inblick i den behandling som används vid kinesiska rehabiliteringskliniker, där ungdomar ska avvänjas från sitt beroende.

Du arbetar för tidskriften Tevetidningen. På redaktionen till Tevetidningen så vet ni att SVT kommer att visa dokumentären Web Junkie. Ni vill dra uppmärksamhet till dokumentären och skriva en skarp debattartikel utifrån det filmen handlar om. För att läsarna ska fatta vad dokumentären handlar om så kom ni överens om att man behöver beskriva dokumentärens innehåll i artikeln. Det är dock viktigt att läsarna förstår vad du och redaktionen tycker om filmens innehåll och budskap. Ni har retat er på debattartikeln Internetberoende är inte ett faktum (SvD 8/11-2012) som skrevs i dagarna och vill bemöta den.

 

Alla utkast postas. Slutprodukten ska sparas som dittnamn.pdf och mejlas till mig (daniel.wernegren@arlandagymnasiet.se) senast 12.00, 29 september.

Ditt namn ska framgå i sidhuvudet. Sidorna ska pagineras.

Tänkbar generell mall för uppsatsen 

  1. Rubrik
  2. Presentation/beskrivning av dokumentären
  3. Din reaktion
  4. SvD artikelns ställningstagande
  5. Din reaktion på den/resonemang och slutsats. Ev avslut i uppmaning.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: