7 reaktioner till “Frågor från Reconnect”

 1. Reconnect ­ övning 1
  Hur kommer det sig att du valt just datorspel som tävlingsform?
  För att jag tycker tekniken är väldigt kul samt att spelande i sig är min fritid vilket gör att jag vill bli bättre på det.

  Vilka mål har du i din e­sportsatsning? Lista dem i ordning med det viktigaste först.
  1. Kunna dominera i pubs. 2. Hitta ett lag som man har kul med/presterar. 3. Vinna en turnering. 4.Vinna LAN.

  Och om du får drömma lite. Vad hoppas du på längre fram?
  Att spela på The International

  Hur mycket kraft är du beredd att lägga ner på spelet? Ringa in en siffra på linjen.
  Det måste framförallt 1-10
  Jag kan slita som
  vara roligt. Jag vill ett djur. Det är ett
  spela avslappnat jobb nu.
  8
  Motivera din siffra: För att bli bäst måste man spela mest.

  I planeringen av din satsning. Hur mycket vill du bestämma själva, och hur mycket
  kan du tänka dig att följa vad andra säger? (var ärlig nu, det finns inget rätt eller fel
  här!)
  Det viktigaste är att 1-10 Jag lyssnar på andra
  jag gör det på mitt och gör som de säger.
  sätt. Andra ska inte
  säga hur jag ska göra.
  4
  Motivera din siffra: Jag vill kunna styra själv, men med hjälp av coaching.

  Vad innebär en smart och hälsosam esportsatsning för dig?
  Att kunna balansera det med resten av livet.

  Hur tror du att din satsning behöver se ut för att dina föräldrar ska se det som en
  smart och hälsosam satsning. Att ajg spelar så jag blir bra, men inte mer än så,

  Gillad av 2 personer

 2. Tack för ditt svar Linus!
  För kommande personer kan ni för tydlighetens skull använda den här mallen när ni klipper in svaren:

  Varför spel: *svar*

  Mina mål: *svar*

  Dröm: *svar*

  Ansträngning: *siffra+motivering*

  Bestämma-följa: *siffra+motivering*

  Hälsosam satsning: *svar*

  Föräldrars syn: *svar*

  ___________________________

  Ska bli kul att träffa er på måndag!
  Hälsningar Oskar & Marcus

  Gilla

 3. Varför spel: Jag har alltid haft datorer omkring mig. Jag har spelat datorspel och playstation/xbox så länge jag kan minnas. Det blev bara naturligt att spela och att tävla i det, precis som vad som helst annat.

  mina mål: 1. Att ta mig in och göra ett namn på e-sports scenen. 2. att bli proffs inom ett spel. 3. Att kunna analysera eller casta E-Sport. 4. Att kunna arbeta backstage, antingen med streams men även annars som programmerare och bygga spel.

  Dröm: Min dröm är att kunna en längre tid spela professionellt med en stor organisation eller att kunna bli professionell streamer.

  Antsträning: 7. Jag vill verkligen det här och jag är beredd att lägga ner mycket tid och energi på det, men samtidigt så måste det vara roligt.

  Bestämma-följa: 7. Det är definitivt viktigt att jag kan tala om mina åsikter och att andra ska lyssna på dem, men jag erkänner att jag inte vet mest(shoking news 😀 ) och jag är absolut beredd att lyssna på folk som vet bättre än mig.

  Hälsosam satsning: Att jag ska hålla koll på min hälsa och inte riskera ryggont bara för att spela. Jag vill även avsluta gymnasiet och eventuellt börja på universitetet, beroende på vad som händer. Jag vill inte känna att jag absolut måste lyckas i esport och inte kan ha något att falla tillbaka på för det kommer bara vara ett stressmoment.

  Föräldrar: Även fast det var skeptiska först så tyckte de att jag skulle börja på linjen för att det kunde bli kul. Nu har min mamma kommit in lite i esports världen och kollade till och med på DHW semi/finaler. De supportar mina beslut och esporten men de tycker, precis som jag, att jag måste ha något att falla tillbaka på, som en utbildning. De litar på att kan bedöma vad som är hälsosamt och jag respekterar att de vill att jag ska ha en utblidning.

  Gillad av 1 person

 4. Varför spel: Har älskat datorer, alla sorters spel och tävlandet så länge jag kan minnas. Som barn tränade jag flera sporter och tävlade inom dom(mest kampsport). Därför så kom e-sporten bara självklart för mig. Att vinna är kul och att förbättras på vägen dit är bara bättre.

  Mina mål: 1. Att förbättras som spelare 2. Att ta mig in i proffs scenen 3. Hitta ett stabilt lag 4. Vara på ett lan event och vinna.

  Dröm: Att jag har uppnått den nivån som krävs för att få plockas upp av ett proffslag.

  Ansträngning: 8-9, Som jag sa tidigare är jag väldigt tävlingsinriktad och vill vinna. Jag är som person väldigt självkritisk och seriös av mig så konstant träning är något jag gör. För att vinna krävs ansträngning!

  Bestämma-följa: Skulle nog sätta mig på en 4-5. Jag ligger någonstans mitt emellan men tippar lite mot självständighetshållet. Detta beror på att jag läst på mycket om spelet och testat massor av metoder så har typ en bild för vad som funkar bäst för mig. Men konstruktiv kritik från en person som vet vad han snackar om är alltid bra.

  Hälsosam satsning: En smart satsning skulle nog vara att satsa på att kunna bli något inom de närmsta 3-4 åren. Annars bara ge upp. Detta beror på att det finns fler saker i livet som man kan uppnå än att satsa på en sport. Jag själv älskar nästan allt som har med dator o göra. Vare sig det är hårdvara eller mjukvara. För mig betyder en hälsosam satsning att man som person inte får en social ohälsa. På grund av att man bara sitter inne och aldrig träffar vänner mm. Det betyder också att du ska förtjäna din tid att sitta framför datorn genom att t.ex. klara av skolan på en bra nivå!

  Föräldrars syn: Jag skulle säga att så fort föräldrarna ser att jag kan leva på sporten skulle de nog se satsningen som smart och hälsosam. Med detta menar jag att det krävs prestationer som man kan visa, som bevisar att man verkligen kan bli något. Sen tror jag att mina föräldrar bryr sig lite mer om att satsningen är hälsosam. Skolan är super viktig och att jag har en bra hälsa är också det. Satsningen skulle nog behöva se ut på ett sätt där skolan och hälsan kommer i första hand och sedan e-sporten. Tills man visar prestationer.

  Gillad av 1 person

 5. Reconnect Övning 1

  Varför Spel:
  Eftersom jag har alltid haft spel som en grej på sidan efter att jag tränat (Fotboll, innebandy m.m.). Efter jag slutat med de fysiska sporterna började jag lira mer och mer spel på dator. Jag började bli bättre och bättre och kände att jag skulle försöka satsa på att spela spel i tävlingsform.

  Mina mål:
  1. Spela i ett lag där jag känner att det är kul, där alla presterar och kör så seriöst de bara kan
  2. Börja vinna Turneringar/Lan
  3. Spela på proffs nivå

  Dröm:
  Jag vill bli bäst i världen

  Ansträngning:
  8
  Motivering:
  Jag är redo att lägga ner så mycket tid och energi jag har över efter att jag har studerat och gjort annat.

  Bestämma-följa:
  5
  Motivering:
  Det är viktigt att jag gör saker på mitt sätt men även lyssna på vad andra säger och följa det till viss del.

  Hälsosam satsning:
  Det är viktigt att jag håller koll på mina studier samtidigt som jag satsar på esporten så att jag har något att falla tillbaka till ifall jag ger upp eller blir för gammal. Det är även viktigt att jag inte sitter för mycket vid datorn flera timmar varje dag då detta kan leda till ett gäng skador som T.ex. Ryggont och mus arm.
  Det är även viktigt att jag lyckas träna fysiskt under denna esports satsning då det leder till att jag blir starkare mentalt.

  Föräldrar:
  Det jag skrev på hälsosam satsning tror jag mina föräldrar håller med mig om 100% då den hälsosamma satsningen jag skrivit var den jag skulle följa för att få gå esport på arlanda

  Gillad av 1 person

 6. Varför spel: Jag har spelat och haft spel runt omkring mig i princip hela mitt liv så jag tycker det är rätt naturligt att jag vill göra något omkring den kategorin.

  Mina mål: När det gäller målsättning kan jag inte riktigt sätta ut något så specifikt då jag inte är helt säker på vad jag vill göra i framtiden. Allt jag vet till 100% är att jag vill göra något spel orienterat, om det skulle vara som en professionell spelare, streamer, analytiker, jobba behind the scenes eller att utveckla spel är jag inte riktigt säker på ännu.

  Dröm: Min dröm om ett framtida jobb är att få göra det jag tycker är kul. Att få spela spel och ha roligt med sina vänner som jobb skulle vara det ultimata tycker jag 🙂

  Ansträngning: 5-6, jag vill självklart satsa på detta men jag vill samtidigt inte lägga all min tid på det då jag försöker hålla mig i form genom fysisk träning samt umgås med vänner och klara min skolgång.

  Bestämma-följa: Jag är alltid öppen att följa någons råd eller åtminstone testa det. Jag är däremot också fullt kapabel att berätta vad jag tycker och tänker.

  Hälsosam satsning: Jag är inte riktigt säker på vad en ”hälsosam” satsning för esportande är då man måste försöka hitta en balans mellan spelandet, skolan och fysisk träning. Att sitta flera timmar kräver mycket av en både psykiskt och fysiskt och kan leda till många negativa saker om man inte tränar för att motverka dem. Jag personligen tycker att jag har ett ganska hälsosamt spelande då jag tränar ca 4 gånger i veckan och spelar mer när jag har tid utöver skolan osv. Det gäller alltså att försöka hitta någon sund balans mellan dessa kategorier.

  Föräldrars syn: Mina föräldrar är redan fullt medvetna om hur stor chans jag har och stöttar mig till det maximala så jag har inte direkt någon personlig erfarenhet. Men föräldrar som är skeptiska kommer nog inse ur stor chans det är när dem ser hur bra man kan tjäna på det och att man kan få en sund och framgångsrik livsstil genom spelandet.

  Gillad av 1 person

 7. Stort tack för att ni delar era tankar med oss! Många intressanta svar hittills.

  Vi är så klart nyfikna på vad alla har att säga om dessa frågor och hoppas på svar från de sista i gruppen. Ser fram emot våra diskussioner på måndag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: