Videoanalys; en tung uppgift!

Då var det åter dags för en uppgift till er. Den här gången kommer jag inte att vara lika snäll och vänta in de elever som inte lämnat in förra uppgiften. Nu är det blodigt allvar och smekmånaden är över. Denna uppgift är – likt den andra – till för att jag ska kunna bedöma och se på vilken nivå ni ligger.

Jag kommer med hjälp av denna uppgift börja att bygga det individuella program som ni ska arbeta tillsammans med mig med. Detta “träningsprogram” kommer även att innefatta en hel del gruppuppgifter men det kommer vi till när det är dags.

Uppgift; videoanalys!

Vad innebär då min underrubrik? Jo, det är nämligen som såhär att jag vill att ni ska spela in en hel match med ljudupptagning från valfri röstklient, jag vill alltså ha med era röster när ni spelar – vad ni säger under matchen till era lagkamrater och vad de säger till er. Videon får inte vara redigerad på något vis utan ska vara en full match, en valfri sådan (ett tips är att ni väljer en match där ni känner ni behöver hjälp  – inte en match där ni känner er odödliga).

Ni kommer därefter att få skriftlig och muntlig feedback på denna match samtidigt som ni kommer få “extrauppgifter” under uppgiften där ni får kommentera kring vad ni tänkte och hur ni tänkte.

Ni som vet med er att ni inte vet hur man spelar in, ta hjälp av dina klasskamrater då det är mycket viktigt att jag får en fulländad match på video med ljudupptagning  – tänk på att det är för er utveckling ni gör detta så gör det ordentligt. Jag vill även poängtera att denna uppgift är ett led i att kunna samarbeta i grupp, förslagsvis spelar ni tillsammans eller åtminstone hjälper varandra med att spela in videon.

Innehåll;

  • En hel match på video från valfri match (pracc, MM, faceit etc)
  • Video med ljudupptagning
  • Deadline; Senast onsdagen den 21 oktober klockan 00:00 (ni får lämna in tidigare om ni vill)

Hur gör jag mina klipp?

Ja hur gör du då dina klipp från dina spelsessioner? Hur visar du för mig? Förutom att dina klasskamrater förmodligen vet hur du gör så finns det ypperliga exempel på bra hjälpmedel.

* Fraps – enkelt och smärtfritt. Det är ingen hollywoodfilm ni ska göra, ni ska visa spelsekvenser

* OBS – samma som ovan, enligt många smidigare än Fraps men det är en smaksak.

* Style-Productions.net – en kanonsida för all tänkbar hjälp kring film/klippskapande

Det var allt för denna gång, vid frågor maila eller skriv på KIK. Ni har mina kontaktuppgifter och jag är tillgänglig dygnet runt (nåja) och svarar så fort jag bara kan.

Uppgiften lämnas in på samma vis, via ett e-mail med länken till videon. Tänk på att den ska vara inne senast onsdagen den 21 oktober klockan 00:00. Men det är helt okej att lämna in den tidigare  – då kan processen börja tidigare.

Väl mött

/Jonas

Författare: Iceman

www.Rakaka.se www.Nameci.be www.ManOrMouse.se www.TellusFiskus.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: