Vad kategoriserar en bra spelare?

Hej!
Okej, lite kort information innan uppgiften läggs upp här på ”bloggen”. Först och främst, tack för ett bra gehör under föreläsningen och tack till alla som tagit sig tid att lägga till mig på steam och skype. Nu till det som vi ska arbeta med, coachningen! Jag vill att ni lägger ner tid på denna uppgift och inte bara skriver ett par rader, tänk på att ert utförande och hur ni presenterar det är en del av skolarbetet – inte enbart en del av e-sporten. Tänk även på att kontinuerligt uppdatera era loggböcker/dagböcker/bloggar (kärt barn har många namn) och att denna logg kommer att läsas av både mig och Daniel.

Nåja, nog pratat. Här kommer uppgiften (den finns att ladda ner som .pdf längst ner i bloggposten också).

————-

Vad kategoriserar en bra spelare?

Hur bedömer man egentligen om en spelare är en bra spelare, hur bedömer man att en idrottsutövare är bra utöver det faktum att denne är just det; bra? Jo, genom att ta en ordentlig och grundlig koll på det som inte är så bra och arbeta samt träna bort sina ovanor.

Vad är då ovanor för just dig och hur kan du komma till bukt med dessa? Känner du att du inte har några ovanor? Då har du förmodligen fler än du kan tänka dig, det brukar nämligen vara på det viset då det är lätt att fortsätta på samma inslagna bana och förneka sina brister. Detta är inget fel – det är snarare tvärtom, det är i grund och botten ett väldigt mänskligt och ett väldigt vanligt fenomen.

Men hur kommer du då till sans med detta då? Jo, genom att erkänna för er själva och andra vilka brister ni besitter. Jag vill att ni tar er i kragen, rannsakar er själva och tittar er i spegeln och ställer er frågan – ”Vad är egentligen mina brister och ovanor?”

Det är just denna fråga som jag vill att ni svarar på och visar genom filmklipp (sekvenser från matcher, PCW, public) där ni visar på era brister. Dessa brister kan vara allt från problem att hantera humöret, kommunikationssvårigheter, problem att förstå grundprincipen i spelet eller andra liknande situationer.

Dessa filmklipp ska ni sedan upp på antingen Youtube, FTP eller på ett liknande vis förmedla till mig. Dessa klipp ska vara klara innan måndag så det kan ske feedback innan ni har lektion på måndag. Med detta sagt betyder det alltså inte att ni kan skicka klippen klockan 00:00 på söndag kväll, de ska hinnas med att gå igenom också innan ni har lektion.

Vad vill jag visa?
Vad vill du visa med dina filmklipp? Utöver själva klippen vill jag att ni lägger tid och vikt vid att berätta om era klipp, vad är det ni vill visa och vad är det för ovanor ni vill lyfta fram. Ge en ordentlig beskrivning kring vad som vill berättas, inte bara en mening med ”Nja, detta är då leffe med kniven”. Det säger inte mig något och det hjälper verkligen inte er utveckling. Tänk på att ni är unika, ni har chansen att göra något som många drömmer om – ta vara på den chansen och ta vara på chansen att utvecklas.

Hur gör jag mina klipp?
Ja hur gör du då dina klipp från dina spelsessioner? Hur visar du för mig Förutom att dina klasskamrater förmodligen vet hur du gör så finns det ypperliga exempel på bra hjälpmedel.

* Fraps – enkelt och smärtfritt. Det är ingen hollywoodfilm ni ska göra, ni ska visa spelsekvenser
* OBS – samma som ovan, enligt många smidigare än Fraps men det är en smaksak.
* Style-Productions.net – en kanonsida för all tänkbar hjälp kring film/klippskapande
Det var allt för denna gång, vid frågor maila eller skriv på KIK. Ni har mina kontaktuppgifter.
Väl mött
/Jonas
Länk till .PDF > En_bra_spelare

Författare: Iceman

www.Rakaka.se www.Nameci.be www.ManOrMouse.se www.TellusFiskus.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: